Humanitarni bazar u subotu: Nude se proizvodi koje su napravile žrtve porodičnog nasilja

"Cilj radionica je podrška polaznicama u prevazilaženju iskustva nasilja kroz kreativnu djelatnost i timski rad”, dodaje se u saopštenju
123 pregleda 0 komentar(a)
Humanitarni bazar Oslobodi kreativnost. Osnaži sebe, Foto: Facebook.com
Humanitarni bazar Oslobodi kreativnost. Osnaži sebe, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 01.09.2014. 16:39h

Nevladina organizacija Centar za ženska prava i Fondacija Petrović Njegoš organizovaće u subotu humanitarni bazar, na kom će biti predstavljeni proizvodi nastali na kreativnim radionicama koje pohađaju žene i mladi suočeni sa problemom porodičnog nasilja.

Humanitarni bazar “Oslobodi kreativnost. Osnaži sebe“ biće održan ispred Dvorca kralja Nikole na Kruševcu u Podgorici, od 17 do 20 sati.

“Tokom bazara biće održan 45-minutni koncert orkestra Montenegro Muse. Na bazaru će biti predstavljeni proizvodi (majice, torbe i šalovi) koji su nastali na kreativnim radionicama koje pohađaju žene i mladi suočeni sa problemom porodičnog nasilja”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, u sklopu radionica, polaznice imaju priliku da uz pomoć profesionalne krojačice i grafičkih dizajnera savladaju osnove šivenja i sito štampe.

“Cilj radionica je podrška polaznicama u prevazilaženju iskustva nasilja kroz kreativnu djelatnost i timski rad. Prihod koji se ostvari prodajom torbi i majica nastalih na radionicama biće reinvestiran u nastavak projekta i stvaranje fonda za hitnu materijalnu podršku žrtvama porodičnog nasilja”, doldaje se u saopštenju.

Projekat su finansijski podržali Fondacija Petrović Njegoš i GIP International – Francuska.

Bonus video: