Produžen konkurs "Za svako dobro": Šansa da osvojite do 7.000 eura

Oblasti u kojima se prijavljuju projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2014. 11:03h

Telekomov konkurs "Za svako dobro", kojim se finansiraju društveno odgovorni projekti, od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnom iznosu od 21 hiljadu eura, otvoren je do 7. septembra, saopšteno je iz kompanije.

U okviru konkursa, biće odabrana najmanje tri projekta kojima će biti dodijeljeno do sedam hiljada eura za realizaciju. Na konkurs mogu da se prijave sve nevladine organizacije iz Crne Gore (udruženja, fondacije...).

Inicijativa "Za svako dobro", kako se navodi u saopštenju Telekoma, planirana je kao dugoročni projekat u oblasti društvene odgovornosti, koji će ta kompanija realizovati u saradnji sa različitim partnerima.

Oblasti u kojima se prijavljuju projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima.

Članovi komisije za donacije su Varvara Ljesković, direktorka korporativnih komunikacija u Telekomu, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju Telekoma, Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Tomica Paović, analitičar u UNDP i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost ).

Detaljne informacije o pravilima konkursa i načinu prijave dostupne su na stranici kompanije.

Bonus video: