Šarićeva diskoteka na državnom sajtu

408 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2014. 07:17h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore na svom sajtu, između ostalih, reklamira i “Municipium”, diskoteku braće Šarić u Pljevljima. “Municipium” se našao na sajtu montenegro.travel u kategoriji “noćni život” među 50 klubova i diskoteka, koji se predlažu posjetiocima i turistima.

“Vijesti” su NTO poslale pitanja, da li klubovi plaćaju reklamiranje na njihovom sajtu i, ako se reklama naplaćuje, koliko je po tom osnovu ostvareno prihoda. Iz NTO je odgovoreno da zvanični portal, sajt turizma Crne Gore, omogućava svim registrovanim privrednim subjektima u Crnoj Gori da se direktno pod krovnim brendom “Montenegro” potpuno besplatno predstave Internet korisnicima širom svijeta.

“Dakle, reklamiranje noćnih klubova na 'www.montenegro.travel' je potpuno besplatno. Dovoljno je da nam noćni klubovi pošalju svoje podatke, fotografije, video materijal, novosti..., sve ono što smatraju da će njihov klub predstaviti na najbolji mogućni način”, saopšteno je iz NTO.

Dodali su da je ažuriranje sajta svakodnevno. “Kada neki klub pošalje podatke, nakon administratorskog pregleda, sadržaj se odmah objavljuje na sajtu”, kazali su iz NTO.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, u odjeljku “lica u društvu” S.U.R. “Municipium” navedeno je ime Duška Šarića, mlađeg brata optuženog narkobosa Darka Šarića, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Srbiji, gdje mu se sudi za šverc droge i pranje para od kriminalnih aktivnosti.

Duško Šarić pušten je iz zatvora u Bijelom Polju krajem aprila ove godine, nedugo nakon predaje njegovog starijeg i poznatijeg brata. Prošlog ljeta Novosađanin Radovan Štrbac, bivši advokat i dobar Šarićev prijatelj, a prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu i njegov saučesnik u nezakonitim poslovima sa drogom, sa crnogorskom Upravom za imovinu potpisao je ugovor o zakupu dijela imovine te porodice, koju je država privremeno oduzela krajem 2011. godine. Na taj način porodica Šarić je, formalno preko advokata Štrpca kojem se sudi u Srbiji, povratila svoju imovinu u Crnoj Gori.

Uprava za imovinu je, kako je pojašnjeno, bila prinuđena da raspiše oglas za zakup jer su imali velike rashode za održavanje i čuvanje firmi i nekretnina koje su bile u rukama Šarića. Na popisu zaplijenjene imovine našla su se preduzeća “Tera ing”, “Mat kompani” i “Mat konekšn” i njihova imovina benzinska stanica “Mat petrol”, diskoteka “Municipijum”, kafe “Četiri sobe”, poslovne zgrade, stanovi, parcele, građevinske mašine, automobili... ukupne procijenjene vrjednosti na približno 12,5 miliona eura.

Benzinska pumpa je ranije izdata, a Štrbac je preko osnovanog preduzeća “Trans tim” iz Pljevalja, iznajmio i diskoteku, kao i najvrednije preduzeće sa popisa imovine narkobosa, kompaniju “Mat kompani”.

Galerija

Bonus video: