Kampanja OEBS-a o bezbjednosti djece u sabraćaju

Glavni cilj kampanje je da usmjeri pažnju na važnost bezbjednosti djece u sabraćaju, naročito đaka prvaka, djece u nižim razredima i predškolske djece
0 komentar(a)
OEBS kampanja, Foto: OEBS
OEBS kampanja, Foto: OEBS
Ažurirano: 30.08.2014. 13:43h

Misija OEBS-a u Crnoj Gori pokreće kampanju o podizanju svijesti građana Crne Gore o bezbjednosti u saobraćaju, naročito djece. Kampanja, koju OEBS realizuje sa partnerima Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom obrazovanja, Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, Ministarstvom rada i socijalnog staranja, Upravom policije, NVO ALFA Centar, NVO Udruženje roditelja, NVO Savez vozača i Zajednicom opština Crne Gore će trajati od 31. avgusta do 30. septembra.

"Glavni cilj kampanje je da usmjeri pažnju na važnost bezbjednosti djece u sabraćaju, naročito đaka prvaka, djece u nižim razredima i predškolske djece, kroz podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju o tome. Ciljna grupa su svi učesnici u saobraćaju", navodi se u saopštenju OEBS-a.

Projektom su predviđene tri forme kampanje: informisanje, angažovanje i edukacija.

Kroz partnerski odnos sa vladinim institucijama, civilnim sektorom, te medijima, kao krucijalnim faktorom, poruka kampanje će se čuti u cijelom društvu.

Misija OEBS-a je omogućila snimanje kratkog dokumentarnog filma iz koga je izvučeno 5 reklama sa porukama koje će se emitovati na TV i radio stanicama. DVD sa filmom će biti distribuiran svim osnovnim školama u Crnoj Gori i koristiće se tokom školskih edukativnih programa.

NVO Alfa Centar, jedan od partnera kampanje, organizovaće predavanja i bogat edukativno-kulturni program za mlade posvećen saobraćajnoj bezbjednosti u opštinama koje su se pridružile kampanji: Bar, Budva, Kotor, Herceg Novi, Tivat, Niksic, Danilovgrad i Mojkovac.

Neke od ovih opština, u skladu sa mogućnostima, pripremile su ili nabavile saobraćajne bukvare za sve đake prvake u svojim opštinama, koji će im biti poklonjeni, u saradnji sa NVO Savez vozača, tokom prvog saobraćajnog časa, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Bonus video: