Aleksandar Dedović u studijskoj posjeti SAD

Cilj posjete je upoznavanje sa funkcionisanjem, upravljanjem i menadžmentom u nevladinim organizacijama u SAD
110 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Aleksandar Dedović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.08.2014. 13:02h

Izvršni direktor „Alfa centra“ Aleksandar Dedović otputovao je danas za SAD, na poziv Vlade te zemlje, gdje će u okviru Programa razmjene za strane posjetioce boraviti do 24. septembra.

Sa Dedović su otputovala još 24 predstavnika različitih zemalja, a cilj studijske posjete je upoznavanje sa funkcionisanjem, upravljanjem i menadžmentom u nevladinim organizacijama u SAD.

„Ovo je jedinstvena prilika da se upoznamo sa funkcionisanjem NVO u SAD-u što smatram za veoma dragocjeno iskustvo. Takođe, ovo je i svojevrsno priznanje ’Alfa centru’ za sve što je uradio u proteklih devet godina u Crnoj Gori. Neću propustiti priliku i da predstavim situaciju u našoj zemlji, razmijenim znanja i iskustva i formiram mrežu prijatelja Crne Gore. Već postoji interesovanje kolega da im po povratku predstavim rezultate ove posjete“, kazao je Dedović.

Studijska posjeta obuhvata radne sastanke sa predstavnicima državnih institucija, medija i najistaknutijih fondacija i nevladinih organizacija u Vašingtonu, Minesoti, Koloradu, Novom Meksiku i Floridi.

Dedović je prije mjesec, odlukom Vlade Crne Gore, izabran za člana Savjeta za razvoj NVO. Takođe obavlja funkciju savjetnika u „Građanskoj alijansi“, koordinatora u Koaliciji NVO „Saradnjom do cilja“ i član je Komisije za raspodjelu sredstava u opštini Nikšić. U prošlom sazivu bio je član Savjeta za saradnju Vlade i NVO.

Bonus video: