Uprava za imovinu za džipove dala skoro 190 hiljada eura

Automobili će biti bijele boje sa dizel motorom i imati pogon na sva četiri točka. Džipovi će biti opremljeni sa prednjim svjetlima za maglu, radio MP3 plejerom sa šest zvučnika i imati putni računar
237 pregleda 2 komentar(a)
Jeep Wrangler (Novine), Foto: Motortrend.com
Jeep Wrangler (Novine), Foto: Motortrend.com
Ažurirano: 05.09.2018. 19:13h

Uprava za imovinu kupila je šest službenih vozila vrijednih 189.687 eura koje će koristiti Granična policija.

Kako se navodi u ugovoru koji je Uprava sklopila sa firmom Kov-car, granična policija će dobiti šest automobila marke “jeep wrangler unlimited”.

Automobili će biti bijele boje sa dizel motorom i imati pogon na sva četiri točka. Džipovi će biti opremljeni sa prednjim svjetlima za maglu, radio MP3 plejerom sa šest zvučnika i imati putni računar.

Uprava za imovine je za potrebe Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) kupila dva službena vozila vrijedna 40 hiljada eura.

Kako je predviđeno ugovorom između Uprave i podgoričke kompanije Alliance, ZIKS će dobiti jedan Reno traffic sa dvostrukom kabinom i jednu “daciu sandero”.

Renoov kombi će, kako se navodi u ugovoru, biti plaćen 27 hiljada eura dok će “dačija” biti plaćena 13 hiljada eura. U pozivu za javnu nabavku je predviđeno da službeni automobil ima dizel motor, kao i da bude opremljen klima-uređejem, led svjetlima i električnim podizačima stakala. Službeno auto ZIKS-a imaće i MP3 plejer, bluetooth i USB kao i najmanje četiri vazdušna jastuka.

Ranije je odlučeno da skoro milion eura bude potrošeno za 29 novih službenih automobila koje bi trebalo da koristi granična policija. Odlukom Uprave za imovinu za policijska vozila potrošen 999.091 euro, a automobili su kupljeni u kompaniji “Osmanagić” na lizing od tri godine.

Uprava policije je u maju kupila 30 službenih automobila za 498 hiljada eura. Tada je kod kompanije “Osmanagić” kupljeno 26 opel astri vrijednih 321.239 eura, dok su četiri opel insignije koštale 110.200 eura. Vozila tada nijesu kupljena na lizing.

Bonus video: