Oboljeli vučjak muvama zatrpan u podgoričkom azilu

“Stanje u kojem se pas nalazi nije prelijepo, ali nije ni tragično”, kazao je veterinar Šćekić
118 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2014. 06:52h

Iz NVO “Prijatelji životinja” tvrde da teško bolesan pas, zatrpan muvama, leži u Skloništu na Vrelima ribničkim i optužuju nadležne da ga ne njeguju.

Uznemiravajući snimak oboljelog njemačkog ovčara objavili su na Jutjubu.

Veterinar “Montveta” Nenad Šćekić, koji je zadužen za pružanje zdravstvene pomoći životinjama u azilu, tvrdi, međutim, da pas boluje od tumora kostiju i da “ne leži u strašnim mukama”, već da mu redovno ukazuju medicinsku pomoć.

On je pojasnio da pas redovno prima injekcije i antibiotike i da će, ako razultati nalaza vetrinarske ambulante iz Bara budu loši, ipak morati da ga uspavaju, ili mu amputiraju nogu.

“Stanje u kojem se pas nalazi nije prelijepo, ali nije ni tragično”, kazao je Šćekić juče “Vijestima”, istakavši da je njemački ovčar, vjerovatno, povrijeđen dok je bio kod vlasnika.

Snimak iz podgoričkog azila

Iz preduzeća “Čistoća” su saopštili da je pas pronađen 12. avgusta u bloku zgrada u Ulici Ivana Vujoševića i da je u sklonište na Vrelima ribničkim doveden sa vidno otečenom nogom.

Istakli su da se njegovo stanje prati i da će, na osnovu daljih analiza, veterinar da donese konačnu odluku.

Građani ga vodili kod veterinara uprkos ugovoru sa „Montvetom”

Prema saznanjima “Vijesti”, bolesnog psa su kod veterinara u Bar, koji je i konstatovao da pas ima tumor, poveli građani, o svom trošku.

Portparolka “Čistoće” Senada Mulešković nije precizirala da li su dijagnozu potvrdili i u “Montvetu”. “Čistoća”, koja upravlja azilom, i “Montvet” su 25. jula potpisali godišnji ugovor u pružanju veterinarskih usluga, vrijedan 24.870 eura. Prema tom ugovoru, veterinarska ambulanta je u obavezi da u narednih godinu dana, pored ostalog, prati zdravstveno stanje pasa u Skloništu, sanira povrede, obavlja hirurške intervencije i u opravdanim slučajevima vrši eutanaziju.

Galerija

Bonus video: