Pomoć mladim bračnim parovima u Rožajama: Ko se ženio neće moći da dobije krevet i TV

Koordinator Enes Falja je kazao da imaju podršku humanitarne organizacije iz Turske
260 pregleda 0 komentar(a)
Rožaje, pomoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rožaje, pomoć, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.08.2014. 16:22h

Nakon što su u februaru sproveli uspješnu akciju u kojoj je kompletan namještaj za kuću dobilo 20 mladih bračnih parova iz Rožaja, Bošnjačka kulturna zajednica nastavila je taj projekat.

Koordinator Enes Falja je kazao da imaju podršku humanitarne organizacije iz Turske, a da je u saradnji sa lokalnim upravama, u drugoj fazi projekat poprimio regionalni karakter. Turska donacija će biti rapoređena u 13 gradova u pet zemalja.

„Na osnovu aplikacije koja mi je odobrena, pomoć u pokućanstvu će u novom kontigentu dobiti po 20 parova koji planiraju da stupe u brak iz Rožaja, Petnjice, Bijelog Polja, Berana i Plava u Crnoj Gori. U Srbiji će to biti Novi Pazar, Sjenica, Prijepolje i Tutin, na Kosovu Peć, Skoplje u Makeodniji, Sarajevo i Tuzla u Bosni i Hercegovini“, rekao je Falja.

Smatra kako je projekat višestruko koristan kako za porodicu tako i za društvo. Uslovi na osnovu kojih budući bračni partneri mogu aplicirati za pomoć su da su mlađi od 35 godina i da nisu ranije bili u braku. Pravo na donaciju imaju pripadnici svih vjeroispovijesti, o čemu se naročito vodi računa u višenacionalnim sredinama

Bonus video: