"Dragović je sa posla očigledno suspendovana zbog sindikalnog djelovanja"

Spasojević je kazao da neće dozvoliti da se predstavnik bilo kojeg sindikata šikanira i dovodi u ovakav položaj
191 pregleda 2 komentar(a)
Jelena Dragović, Foto: Filip Roganović
Jelena Dragović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.09.2018. 17:51h

Predsjednica Sindikata i članica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Jelena Dragović sa posla je očigledno suspendovana zbog sindikalnog djelovanja, a iako je protiv direktora tog preduzeća podnijela prijavu za mobing, još ništa nije urađeno u vezi s tim pitanjem.

To je “Vijestima” saopštio sekretar Sindikata uprave i pravosuđa Predrag Spasojević.

On je pozvao predstavnike svih sindikalnih organizacija i granskih sindikata da im se priduže sjutra ispred sjedišta uprave NP, gdje je njihovoj koleginici Dragović zakazana rasprava u okviru disciplinskog postupka koji se vodi protiv nje.

Spasojević je kazao da neće dozvoliti da se predstavnik bilo kojeg sindikata šikanira i dovodi u ovakav položaj.

Dragović je sa posla suspendovana nakon što je direktora tog preduzeća Elvira Klicu, optužila za mobing, a “Vijestima” iznijela niz sumnji u njegov nezakonit rad. Ona tvrdi da joj Klica nije dozvoljavao da izlazi na teren, da izbjegava sastanke sa njom, iako mu se, kao predsjednica Sindikata, obraćala nekoliko puta na temu rješavanja stambenog pitanja zaposlenih u NP “Durmitor”.

Iz Sindikata uprave i pravosuđa ranije su saopštili da je Klica u više navrata donosio nezakonite odluke, dok je on negirao navodeći da je radio po propisima.

Dragović terete zbog “teže povrede radne obaveze”

U rješenju o suspenziji navodi se da je Dragović privremeno udaljena sa posla zbog “teže povrede radne obaveze”. Protiv nje je prethodno pokrenut disciplinski postupak zbog prodaje sanitarne šume u NP, a ona vjeruje da je “sklonjena” kako bi se nezakonito završila sječa šuma

Bonus video: