4.000 eura za školovanje mladog tenisera u SAD

Koledž Misisipi je privatna institucija čiji korijeni dosežu daleku 1826. godinu
0 komentar(a)
Petar Damjanović, Foto: Privatna arhiva
Petar Damjanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.08.2014. 14:44h

Nastavljajući da podržava lokalne teniske talente, kompanija “Adriatic Marinas – Porto Montenegro”, i ove godine sponzoriše višestrukog državnog šampiona i člana juniorskog nacionalnog tima Crne Gore, Petra Damjanovića, člana Teniskog kluba “Porto Montenegro” iz Tivta.

“Donacija u iznosu od 4.000 eura usmjerena je ka njegovom daljem usavršavanju na prestižnom Misisipi koledžu u gradu Džeksonu u SAD. Petar je dobio stipendiju u visini od 90% od ukupne školarine za sve četiri godine školovanja na račun uspjeha u srednjoj školi i međunarodnih teniskih uspjeha. Porto Montenegro je sponzorisao ostatak školarine, kao i avionske karte za ovog izuzetnog teniskog talenta”, saopšteno je iz “Adriatic Marinasa”.

Koledž Misisipi je privatna institucija čiji korijeni dosežu daleku 1826. godinu. Sa oko 5 hiljada studenata, ovaj koledž ima i izvanredan teniski program, gdje se njihov teniski tim takmiči u najjačoj konferenciji u drugoj diviziji (Gulf South Conference), a što je mladog Tivćanina i opredijelilo za nastavak školovanja na toj obrazovnoj instituciji.

Bonus video: