Turisti u Tivtu najviše zamjerki imaju na uređenost plaža

Pozitivan trend i najveći rast ocjene u odnosu na prošlu godinu bilježi odgovor na pitanje "Bogatstvo sportskih sadržaja"
122 pregleda 0 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.08.2014. 09:01h

Prema do sada obrađenih oko 66 odsto anketnih listića, turisti su u tradicionalnoj anketi koju sprovodi Tiristička organizacija Tivat, ugostiteljsko-turističkoj ponudi najmanje bokeljske opštine dodijelili ukupnu prosječnu ocjenu 4,08 što je na nivou ocjene iz prošle godine.

Anketiranje je počelo 1. jula, a planirano je da traje do 31. avgusta. Ovaj način prikupljanja utisaka posjetilaca Tivatske rivijere sprovode tri anketara koji pokrivaju teritoriju cijele opštine od Lepetana do Seljanova, Tivat centar, Kalimanj do Župe i od Dumidrana do Krašića i Radovića.

Odštampano je 1.660 anketnih listića na našem jeziku, 540 na engleskom i 520 na ruskom, od čega je do sada obrađeno dvije trećine.

"Na osnovu do sada obrađenih anketnih listića, ukupna prosječna ocjena iznosi 4,08 što je na nivou prošle godine. Najzadovoljniji su gosti koji su bili smješteni u privatnom smještaju (4,15), dok su najnezadovoljniji gosti smješteni u odmaralištima. Najveću ocjenu, za sada, dobila je "Ljepota prirode i okruženja" i "Sigurnost boravka" (4,39), a najmanju "Čistoća, uređenost i opremljenost plaža" (3,48)", kazao je Milorad Karadžić iz TO Tivat.

Prema njegovim riječima, pozitivan trend i najveći rast ocjene u odnosu na prošlu godinu bilježi odgovor na pitanje "Bogatstvo sportskih sadržaja".

U dijelu ankete namjenjenom za pohvale, primjedbe i sugestije gostiju, najviše primjedbi, ukupno 25 odsto, odnosilo se na plaže koje su, po mišljenju turista, zapuštene i prljave.

To znači da će JP "Morsko dobro" morati da značajno "pritegne" sve zakupce plaža na Tivatskoj rivijeri, ali i da natjera lokalne komunalce da se odgovornije odnose prema svojoj obavezi redovnog čišćenja plaža koje nisu date u zakup.

Bonus video: