Zbog zagađenja mora, zaustavljen brod "Simano": Kazna 15.000 eura

Inspekcija Lučke kapetanije je juče kaznila i jahtu “Crowned eagle” u marini Porto Montenegro zbog izlivanja četiri litra dizel goriva
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2014. 12:28h

Inspekcija sigurnosti plovidbe kotorske Lučke kapetanije zaustavila je brod “Simano” u brodogradilištu Bijela zbog zagađenja mora.

Inspektor sigurnosti plovidbe Željko Lompar kazao je Vijestima da su brodu oduzeta sva dokumenta, te da je istraga u toku.

"Dvije bačve novog ulja pale sa palete i tom prilikom udarile u prostor između broda i mula. Bačve su oštećene i iz njih je iscurjelo ulje", kazao je Lompar i dodao da nema nikakve opasnosti, te da je zagađenje pod kontrolom.

Predloženo je da se kompanija broda kazni sa 15.000 eura, a kapetan kao odgovorno lice sa 1.500 eura, o čemu će biti obaviješten agent broda.

Brodogradilište Bijela

"Maksimalna kazna za ovakve incidente je 22.000 eura, a minimalna 2.000 eura. Nismo izrekli najstrožiju kaznu, jer je spriječeno širenje masne mrlje i spriječena ekološka katastrofa", pojasnio je Lompar.

Inspekcija Lučke kapetanije je juče kaznila i jahtu “Crowned eagle” u marini Porto Montenegro zbog izlivanja četiri litra dizel goriva.

Lompar je kazao da je i ovo zagađenje pod kontrolom.

Galerija

Bonus video: