Ulcinjski ribari ogorčeni: Lopov nije mogao sam odnijeti tri motora

Policijski inspekori prijavu su napisali mještaninu Andriji Karađinoviću (34), zbog sumnje da je u lučici Kacema ukrao vanbrodske motore sa barki
1 komentar(a)
Lučica Kacema u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Lučica Kacema u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 27.08.2014. 07:43h

Ulcinjski ribari kažu da su ogorčeni zbog toga što je policija podnijela samo jednu krivičnu prijavu za nedavnu krađu tri vanbrodska motora.

Policijski inspekori prijavu su napisali mještaninu Andriji Karađinoviću (34), zbog sumnje da je u lučici Kacema ispod ulcinjskog Starog grada, u noći između srijede i četvtka, ukrao vanbrodske motore sa barki Nasera Bušatlića, Alberta Nimanbegua i Šuća Alibegovića.

Karađinović je, međutim, pušten da se brani sa slobode, a prilikom ispitivanja negirao je da je počinio djela koja mu se stavljaju na teret.

Ribari su kazali da nemaju dilemu da je Karađinović imao pomagače. To potkrepljuju i činjenicom da je radnik sa Kosova, zaposlen kod Bušatlića, u vrijeme krađe vidio dva lopova koji su pakovali motore u “golf” albanskih tablica i jednog sa dužom kosom kako zamiče u krivini. Taj Kosovar kasnije je i u policiji i tužilaštvu na prepoznavanju potvrdio o kome se radi, ali je policija u nedostatku validnih dokaza, prijavu podnijela samo protiv Karađinovića.

Bušatlić je “Vijestima” rekao da je i laiku jasno da jedna osoba nije mogla izvršiti takvu krađu, jer je samo njegov motor “merkuri” težak blizu 70 kilograma.

“Sve su to Ulcinjani od ranije poznati policiji”, kazao je Bušatlić.

Angažovali stražara

Ribari koji i dalje imaju barke u Kacemi, odlučili su da o svom trošku angažuju stražara u lučici.

"Tražili su i od mene novac. Odbio sam, jer ja više nemam šta da čuvam. U šest mjeseci ukrali su mi dva motora i ne preostaje mi ništa drugo nego da prodam barku i završim sa ribolovom, voljom lopova", kazao je Bušatlić.

Iz policije su zvanično saopštili da su protiv Karađinovića tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela - krađe: “Upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage, polomio je katance kojima su pente bile obezbijeđene. On se, kako se sumnja, nakon toga udaljio”, piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: