Opasan gas

Škole da riješe problem radona prije početka školske godine

"Škole su preduzele neophodne aktivnosti kako bi prostorije u kojima borave djeca i zaposleni bile bezbjedne za boravak i nastavu"
57 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2019. 17:08h

Ministarstvo prosvjete naložilo je rukovodstvima škola da sprovedu sve potrebne mjere i radnje u cilju smanjenja prisustva radona kako bi se obezbijedio nesmetan početak školske 2014/2015. godine.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, škole su preduzele sve neophodne aktivnosti kako bi prostorije u kojima borave djeca i zaposleni bile bezbjedne za boravak i nastavu.

Zbog opasnog gasa, sređuju podove da djeca ne dobiju kancer>>>

"Istovremeno, apelovano je i na ostale ustanove i njihove uprave da preduzmu preventivne mjere kako bi se spriječila pojava ovog gasa u prostorijama u kojima se radi i boravi. Sa Agencijom za zaštitu životne sredine, resornim Ministarstvom i drugim relevantnim institucijma nastavićemo saradnju na unapređenju uslova u obrazovno-vaspitnim ustanovama i poštovanju preporuka datih u Informaciji o stanju životne sredine", zaključuje se u saopštenju.

TV Vijesti, Jelena Kulidžan

Najveća koncentracija opasnog gasa, koji dopire kroz zemljište, je u privatnoj Muzičkoj školi “Andre Navara” i Osnovnoj školi “Vlado Milić” u Donjoj Gorici.

Podaci o tome objavljeni su u Informaciji o stanju životne sredine, koji je Vlada ranije usvojila. Od 10 kontrolisanih škola, kako se navodu u njemu, koncentracija radioaktivnog gasa radona zabilježena je u sedam.

Pored muzičke i škole “Vlado Milić” na tom spisku su i “Savo Kažić” na Barutani, “18. novembar” na Bioču, “Mahmut Lekić” iz Milješa, “Milan Vukotić” Srpska i “Oktoih” .

Galerija