Nema računa za ASL, ali novac možete donirati za pomoć nekom odjeljenju KCCG

Svrha ove akcije je da se nakon polivanja vodom uplate pare za pomoć oboljelima
85 pregleda 13 komentar(a)
Ledeni izazov, Ice bucket challenge, Foto: Reuters
Ledeni izazov, Ice bucket challenge, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2014. 19:24h

U Crnoj Gori nije otvoren žiro račun za izučavanje Lu Gerigove bolesti, ali se "ledeni izazov" može iskoristiti kako bi poznate ličnosti uplatile novac za pomoć nekom odjeljenju Kliničkog centra Crne Gore, objavila je Banka hrane navode Gorice Soković, portparolke KC.

Nevladina organizacija Banka hrane je podsjetila danas da globalna akcija "ledeni izazov", koja je ovih dana popularna, ima cilj da pomogne oboljelima od amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Svrha ove akcije je da se nakon polivanja vodom uplate pare za pomoć oboljelima a većina javnih ličnosti je shvatila poentu ove akcije i uplatila novčanu pomoć, navodi se u saopštenju Banke hrane.

U Crnoj Gori, kako su kazali, ne postoji žiro-račun na koji se može uplatiti novac pa su pozvali nadležne da to učine i daju priliku ljudima da pokažu humanost.

"Ne sumnjamo da će mnogi uplatiti shodno svojim mogućnostima, kao što je to bio slucaj u vrijeme poplava u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj", zaključeno je u saopštenju Banke hrane.

Globalnoj akciji "Ledeni izazov" pridružilo se i više javnih ličnosti iz Crne Gore, ali ne postoji podatak koliko je njih uplatilo novac, što je na kraju i poenta cijele akcije koja je poprimila globalne okvire.

Bonus video: