Đukanović i Mank otvaraju hotel Regent u Porto Montenegru

Jedini hotel u Crnoj Gori kategorisan sa “pet zvjezdica de luxe”, a koji je dizajnirao londonski studio “ReardonSmith Architects”, ima 51 hotelsku sobu i 35 rezidencija
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.08.2014. 13:10h

Ceremonija svečanog otvaranje hotela “Regent Porto Montenegro”, prvog hotela sa pet zvjezdica u Tivtu, održaće se sutra sa početkom u 19 sati na mulu II ispred samog hotela u elitnom tivatskom nautičkom centru.

Jedini hotel u Crnoj Gori kategorisan sa “pet zvjezdica De Luxe”, a koji je dizajnirao londonski studio “ReardonSmith Architects”, ima 51 hotelsku sobu i 35 rezidencija. Krov boje terakote, estetika inspirisana italijanskim palacima koji postoje širom zaliva, svjedoče o viševjekovnom uticaju Venecije na ovaj prostor. Centralni hol sa pogledom na more i okolne planine vodi do “Italijanske baste” čiji ugođaj upotpunjavaju vodene površine i ostrvo namijenjeno za večere i ekskluzivne događaje.

Gastronomska ponuda je gostima dostupna u glavnom restoranu “The Dining Room”, poslastičarnici “The Gourmet Corner” i restoranu – baru “The Library Bar”. Odlična i raznovrsna gastronomska ponuda koju potpisuje šef kuhinje Džasmen Šo iz Singapura, besprekorna usluga i vanvremenska elegancija karakteristična za “Regent”, zaštitni je znak i ovog hotela, tek osmog u svijetu i drugog u Evropi, u sastavu kompanije “Regent Hotels & Resosrts” sa Tajvana.

Unutrašnjost hotela (Foto: Porto Montenegro)

Gostima će na usluzi dobro poznat spa centar sa teretanom – “The Regent Spa”. Na višim nivoima, hotelske sobe i rezidencije obezbjeđuju sofisticirani, moderan životni prostor, prepoznatljiv po svom multifunkcionalnom dizajnu. Identitet dizajnera enterijera Tina Zervudachi-a prepoznatljiv je u cijelom hotelu.

Hotel površine 20-tak hiljada kvadrata koji je koštao oko 55 miliona eura, prve je goste primio 1.avgusta, a na večerašnoj gala-svečanosti zvaničnog otvaranja “Regent Porto Montenegra”, govoriće vodeći investitor tog nautičko-turističkog centra Piter Mank, crnogorski premijer Milo Đukanović, izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet i predsjednik Borda direktora korporacije “Regent Hotels & Resosrts” , Stiven Pan.

Galerija

Bonus video: