Konkurs za doktorske studije UCG od 25. septembra

"Upis se vrši na konkurentskoj osnovi u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja“, objasnili su iz UCG
214 pregleda 3 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 05.09.2018. 13:54h

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisaće 25. septembra konkurse za upis na doktorske studije za studijsku 2018/19. godinu.

Iz UCG su saopštili da je Upravni odbor odluku o raspisivanju konkursa donio na osnovu prijedloga ovlašćenih predlagača fakulteta, Centra za doktorske studije i Senata Univerziteta.

Oni su kazali da su fakulteti i Centar za doktorske studije predložili mjesta za 95 studenata, a visina predložene školarine kreće se od 750 do 1,5 hiljada EUR po semestru.

"Predlozi su upućeni prema Senatu UCG, a nakon utvrđenog predloga, upućuju se Upravnom odboru UCG na odlučivanje“, navodi se u saopštenju.

Prorektorica za nastavu Đurđica Perović, rekla je da doktorske studije traju tri godine, šest semestara i njihov obim je 180 ECTS kredita.

Prema njenim riječima, pravo prijave na konkurs za upis na doktorske studije imaju kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra iz odgovarajuće oblasti nauka ili umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

"Upis se vrši na konkurentskoj osnovi u skladu sa prosječnom ocjenom na prethodnom nivou studija, nakon sprovedenog postupka rangiranja“, objasnili su iz UCG.

Kako se navodi, svi detalji o upisu biće naznačeni u tekstu konkursa, a studentima će za sve dodatne informacije biti na raspolaganju komisije za doktorske studije na fakultetskim jedinicama, kao i studentske službe fakulteta.

"Konkursi će biti objavljeni na sajtu Univerziteta, www.ucg.ac.me i u crnogorskim dnevnim novinama“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: