Đaci kroz crteže izrazili radost zbog početka školske godine

Pažnju organizatora posebno su privukli radovi djece iz izbjegličkog kampa na Koniku, u okviru programa integracije djece u gradske škole
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 09:33h

Đaci nekoliko osnovnih škola takmičili su se u izradi likovnih radova na temu početka nove školske godine, u okviru konkursa ND Vijesti 'Radost zbog početka škole'.

Na konkursu su pobijedili radovi koje su poslali David Nezirić iz Podgorice, Anastasija Smolović iz Bara, Uroš Klicov iz Herceg Novog, Dunja Prelević iz Podgorice i Ines Vučinić iz Danilovgrada.

Našu pažnju posebno su privukli radovi djece iz izbjegličkog kampa na Koniku, u okviru programa integracije djece u gradske škole "Podrška integraciji i dobrovoljnom povratku Roma, Egipćana i drugih interno raseljenih stanovnika kampa na Koniku". Ovaj program su organizovali Ministarstvo prosvjete, Zavod za školstvo i fond za obrazovanje Roma, finansiran od Evropske Unije i Vlade Crne Gore, čime se želi postići uspješna integracija djece sa Konika u školski obrazovni sistem i samim tim omogućiti pristup kvalitetnom obrazovanju. Škole koje su uključene u ovoj program su OŠ ‘Vuk Karadzić’, OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’, OŠ ‘21. Maj’, OŠ ‘Vladimir Nadzor’, OŠ ‘Marko Miljanov’ i OŠ ‘Savo Pejanović’.

Cijeneći njihov poseban trud, odlučili smo da svih 16 radova bude nagrađeno i objavljeno u galeriji koju ovdje možete vidjeti.

Pogledajte kako izgledaju poslati radovi...

Selma Huseini (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Selina Išaku (OŠ ‘Marko Miljanov’)

Mira Ramović (OŠ ‘Savo Pejanović’)

Mina Cigani (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Mevlida Gaši (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Merlinda Jašaraj (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Leonora Paljačaj (OŠ ‘Marko Miljanov’)

Jasmina Huseini (OŠ ‘Savo Pejanović’)

Anita Cigani (OŠ ‘Vuk Karadzić’)

Gentijana Jašaraj (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Bika Azemi (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Besijana Jašajar (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Bedrija Zorijani (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Arijeta Ramović (OŠ ‘Savo Pejanović’)

Ahmet Beriša (OŠ ‘Božidar Vuković Podgoričanin’)

Galerija

Bonus video: