Boris Zloković otvorio hotel "Kapitano" u Kamenarima

Namjera vlasnika butik hotela "Kapitano" je da gostima pruže neophodan komfor za odmor u autentičnom bokeljskom ambijentu
865 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 17:56h

Iako na Hercegnovskoj rivijeri nedostaju veliki, ekskluzivni hoteli, mali, tzv.butik hoteli visoke kategorije uspijevaju da djelimično nadomjeste taj nedostatak.

Od nedavno rivijera je bogatija za jedan takav objekat. Butik hotel "Kapitano" u Kamenarima, proslavljenog crnogorskog vaterpoliste Borisa Zlokovića, dio je novoformirane grupe malih hotela "Casa del Mare" čija namjera je da gostima pruže neophodan komfor za odmor u autentičnom bokeljskom ambijentu.

Od trajekta i bučnog saobraćaja dijeli ih svega nekoliko metara, a onda, uskim stepeništem, iza kamenih zidova stare kuće, otkriva se prava oaza potpunog ali svedenog luksuza.

"Kapitano", mali hotel sa 4 zvjezdice, nikao je u staroj, naizgled neuglednoj kući u Kamenarima.

Vaterpolista Boris Zloković, uprkos skepsi mnogih zbog naizgled neatraktivne lokacije, investirao je u nju i nakon dvije i po godine preuređivanja, otvorio širom vrata novog malog hotela.

"Ova kuća je djelimično pripadala mojoj familiji i ja sam odlučio da druge dvije trećine kupim i da radim hotelčić zato što sam vidio da se turisti koji dolaze u Crnu Goru uglavnom bave aktivnim turizmom, obilaze gradove, idu na sjever Crne Gore i iz tog razloga sam shvatio da su Kamenari u suštini idealno mjesto za taj vid turizma", objasnio je Zloković.

Vođenje ovakvog hotela zahtijeva punu pažnju i posvećenost, pa s obzirom da je Zloković i dalje aktivni sportista, odlučio je da "Kapitano" postane dio grupe "Casa del mare".

Upravljanje hotelom prepustio je porodici Milić, koji su za svega nekoliko godina uspjeli od svog butik hotela "Casa del mare" stvore prepoznatljiv brend koji je početkom avgusta TIMES uvrstio na čelo liste 20 najboljih malih hotela na svijetu.

Nedostatak velikih, ekskluzivnih hotela ozbiljno hendikepira turističku ponudu Herceg Novog i Boke Kotorske uopšte, ali sa druge strane otvara prostor za male hotele koji svojim kvalitetom i autentičnim izgledom čine posebnu draž Boke Kotorske.

Upravo ovakvi projekti crnogorsku turističku ponudu izdvajaju od drugih, smatra crnogorski ministar turizma Branimir Gvozdenović.

"Ovo je nešto što nas dodatno motiviše da kao Vlada pospješimo realizaciju ovakvih i sličnih projekata. Tu smo uradili puno: eliminisali smo brojne barijera koje su postojale u prethodnom periodu, smanjili inicijalne troškove, oslobodili dio koji je vezan za komunalne naknade, ali i stvorili pravnu regulativu koja stvara mogućnost da se iz projekata koji su vezani za stanovanje organizuje turistički promet", kazao je Gvozdenović.

Galerija

Bonus video: