U Crnoj Gori više od 105 hiljada turista

Na graničnim prelazima u toku prethodne sedmice zabilježen je pet odsto veći promet vozila u odnosu na isti period prošle godine
0 komentar(a)
Žabljak, Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Crno jezero, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 22.08.2014. 14:05h

U Crnoj Gori trenutno boravi preko 105 hiljada turista, što je devet odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

"Primjetan je rast broja turista na Žabljaku, šest odsto, i Kolašinu 18 odsto, a u primorskim opštinama najveći rast u poređenju sa istim periodom prethodne godine bilježe Bar i Tivat u kojima boravi 11 odsto više turista, u Kotor deset odsto i u Budvi sedam odsto gostiju više u odnosu na prethodnu godinu", kazali su iz NTO.

Na graničnim prelazima u toku prethodne sedmice zabilježen je pet odsto veći promet vozila u odnosu na isti period prošle godine, dok je kroz tunel Sozina prošlo sedam odsto više vozila.

Promet putnika na aerodromima povećan je tri odsto, a broj korisnika roaming usluga deset odsto.

Nacionalne parkove je prošle sedmice posjetilo 14 odtso više turista u odnosu na isti period prethodne godine.

Call Centar Nacionalne turističke organizacije 1300 koji je na raspolaganju turistima 24 sata dnevno za sve informacije, sugestije, pritužbe i pohvale, zabilježio je tokom prethodne sedmice ukupno 617 poziva, od čega se 122 poziva odnosilo na pritužbe, a 489 na pružanje opštih informacija.

Većina pristiglih pritužbi odnosila se na buku, nelegalno izdavanje smještaja, dilere soba i nepoštovanje plažnog reda i pravila 50/50 koje se odnosi na plažni mobilijar.

"Tokom ove sedmice primjetan je rast pritužbi na glasnu muziku iz ugostiteljskih objekata u opštini Herceg Novi", kazali su iz NTO.

Bonus video: