Podgorica: Obezbijeđen smještaj u studentskom domu uprkos radovima

Radnici ugrađuju pvc bravariju, rade hidroizolaciju podova i dijela zidova, opremaju kupatila...
0 komentar(a)
radovi, studentski dom, Foto: Zoran Đurić
radovi, studentski dom, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.08.2014. 14:06h

Rekonstrukcija prve faze Novog studentskog doma biće završena početkom septembra, ali će svi studenti koji polažu ispite u avgustovskom roku moći da koriste smještaj. Direktor JU “Dom učenika i studenata” Radoslav Jovanović kazao je da su prva i druga faza Novog studentskog doma, Plavi dvor i menze otvoreni u ponedjeljak i naglasio da će Đački dom početi sa radom početkom septembra.

On je pojasnio radnici ugrađuju pvc bravariju, rade hidroizolaciju podova i dijela zidova, opremaju kupatila i mijenjaju podnu i zidnu keramiku... Rekonstrukcijom nije predviđena zamjena namještaja.

Radovi su počeli u drugoj polovini juna, nakon što je Ministarstvo prosvjete i sporta potpisalo ugovor o adaptaciji sedam studentskih domova u Crnoj Gori. Jovanović je istakao da su u toku i radovi u nekoliko soba u Plavom dvoru, kako bi se prilagodile potrebama lica sa hendikepom.

On je rekao da su svi domovi okrečeni. Najavio je da će mjesečne cijene boravka u domovima ostati iste.

Mjesečne cijene boravka u domovima će ostati iste

O smještaju i prijemu učenika i studenata u domove odlučivaće, pojasnio je, “mješovita komisija”, a mjesta ne bi trebalo da fali, jer je u oktobru prošle godine otvoren novi dom, sa 126 dvokrevetnih i 70 trokrevetnih soba. U njemu ima mjesta i za 12 osoba sa posebnim potrebama.

Kasne radovi na dvorani

Iako je ranije najavljeno da će sportska sala Univerziteta biti završena u oktobru, repoorteri "Vijesti" vidjeli su da radnici još nijesu završili ni grube građevinske radove. Kamen-temeljac postavili su krajem oktobra prošle godine ministar prosvjete i sporta Slavoljub Stijepović i bivši rektor Univerziteta Predrag Miranović.

Dvorana bi trebalo da bude površine 3.000 metara kvadratnih, sa 800 mjesta, a ranije je saopšteno da će ko štati 3,5 miliona eura.

Bonus video: