Pomoć Opštine

Djeca iz Lovćenca na ljetovanju u Budvi

"Ukoliko smo njihov život učinili bar malo ljepšim i bogatijim, naša misija je ispunjena", kazala je Milena Marović Bogdanović
120 pregleda 6 komentar(a)
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Milena Marović Bogdanović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.08.2014. 13:04h

Opština Budva je obezbjedila desetodnevno besplatno ljetovanje za troje djece iz Lovćenca, iz socijalno ugroženih porodica, koja su u Budvu pristigla u pratnji svojih staratelja.

Čitava akcija je organizovana u saradnji sa NVO Crnogorska kulturna mreža, nakon što je Budva povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore, donirala koncert Bojana Marovića centralnoj proslavi nacionalnog praznika u Lovćencu, gradu u kojem dominira crnogorska dijaspora u Srbiji.

Mali Iđoš, kojem Lovćenac teritorijalno pripada, opština je sa kojom Budva već decenijama održava prijateljske odnose.

Djecu iz Lovćenca (Jovanu Banović, Miroslava Uskokovića i Jelenu Pejović) danas je u svom kabinetu primila Milena Marović Bogdanović, menadžerka Opštine Budva, koja je tom prilikom izjavila:

"Opština Budva njeguje već decenijama pažljivo svoje odnose sa brojnim gradovima u regionu, medju kojima je i Mali Iđoš, opština u kojoj se nalaze i Lovćenac i Feketići, mjesta u kojem dominira crnogorski živalj u Srbiji. Građani ovog dijela Srbije na najljepši način čuvaju i grade svoje odnose sa matičnom državom Crnom Gorom i realno je očekivati da ćemo im i mi pomoći i podržavati ih u tim nastojanjima. Nakon koncerta Bojana Marovića, koji smo im poklonili povodom Dana državnosti, ideja je bila i da omogućimo ljetovanje u našem gradu za troje djece i njihovih staratelja, koji do sada nisu bili u mogućnosti da sebi to priušte. Ukoliko smo njihov život učinili bar malo ljepšim i bogatijim, naša misija je ispunjena. Naš grad je poznat po humanosti, o čemu svjedoči i nedavno organizovana akcija za saniranje posljedica od velikih poplava u regionu. Budva nije zaboravila one koji su bili tu kada je to nama bilo potrebno i ubuduće će se uvijek truditi da pomogne u najtežim situacijama."

Predsjednik Crnogorske kulturne mreze Aleksandar Damjanovic je izrazio zahvalnost opštini Budva i Marović Bogdanović što su prihvatili inicijativu CKM-a da omladincima iz Lovćenca omogućili ljetovanje i za Crnogorsko kulturno veče poklonili koncert Bojana Marovića.

Damjanović se posebno zahvalio Opštini Budva što je izrazila sporemnost da pomogne pri zapošljavanju mladih iz opštine Mali Iđoš, kojima ce sezonski radni angažman puno značiti.

Damjanovic je izrazio očekivanje da će i ostale primorske opštine slijediti primjer Budve i pružiti podršku mladima iz Lovćenca koji su čuvari crnogorskog identiteta u Srbiji.

Preporučujemo za Vas