Berane: Četiri sela najavila protest zbog gradnje deponije u Rujištu

"Ukazaćemo Opštini Berana i predsjedniku Dragoslavu Šećekiću da se građani ne slažu sa izgradnjom te privremene deponije"
100 pregleda 0 komentar(a)
Rujište, Foto: Jadranka Ćetković
Rujište, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.08.2014. 14:03h

Odbor grupe gradjana četiri MZ (Bubanja, Brzava,Prijeloga i Štitara) koji se protivi najavi izgradnji deponije u Rujište od strane Opštine Berana je donio odluku da se 28 avgusta organizuju mirni protest pod sloganom“Deponiji NE Životu DA“, u mjestu Samograd.

Predsjednik odbora grupe građana četiri MZ Milonja Bubanja najavio je da će na protestu ukazati na sve posledice izgradnje deponije u mjestu Rujište.

"Ujedno ćemo ukazati Opštini Berana i predsjedniku Dragoslavu Šećekiću da se građani čiji je predsjednik, ne slažu sa izgradnjom te privremene deponije, koja će zagaditi svu okolinu i rijeke od kojih i pored kojih žive. To će biti jedan od niza aktivnosti koje ćemo da realizujemo u borbi za naše živote, jer nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da se na tome mjestu gradi deponija, što bi dovelo do iseljavanja građana", rekao je Bubanja

Najavio je i da će ukazati na sve "nezakonitosti koje su pokušane da se realizuju od strane Opštine Berana i njihove koordinatorke Rite Barjkatarević".

"Pozivamo Ekološke nevladine organizacije iz Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Berana kao i drugih Opština i sva stručna lica u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, da nam se pridruže 28. avgusta i uvjere se u pravo stanje i zajedno sa nama ukažu na kršenje zakona na životnu sredinu. Nadamo se da će neke NVO koje su se već pojavljivale i davale podršku u očuvanju životne sredine na ovome terenu pojaviti, ujedno nam dati podršku u našoj borbi da sačuvamno životnu sredinu na ovim mjestima koja nazivaju malom Švajcarskom po njegovim ljepotama, jer se ni mi ne razlikujemo od ostalih", saopštio je Bubanja.

On je pozvao sve građane Berana i Bijelog Polja da prisustvom pomognu očuvanja tog područja.

Predsjednik odbora grupe gradjana četiri mjesne zajednice koje se protive izgradnji deponije u Rujište Opštine Berana

Milonja Bubanja

Bonus video: