Nikšićani pomažu sugrađaninu: Karta tri eura , kuk 10.000

NVO “Scena” organizuje humanitarni koncert na stadionu Malih sportova. Cijena karte je 3 eura.
0 komentar(a)
Goran Džiknić, Foto: Ivan Petrušić
Goran Džiknić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.08.2014. 19:46h

Često je sa bratom organizovao humanitarne koncerte kako bi pomogao ljudima. Sada se jedan takav koncert organizuje i za njega jer mu je za liječenje kuka potrebno oko deset hiljada eura.

Goran Džiknić iz Nikšića se prije šest godina razbolio od avaskularne (aseptične) nekroze kuka ili prevedeno na „običan“ jezik „smrti“ koštanog tkiva nastale zbog poremećaja u snabdijevanju krvlju područja kostiju.

"Moja velika ljubav je tenis i do prije šest godina bio sam trener. Tada sam pao i povrijedio lijevi kuk i od tada imam probleme sa hodom, a često i bolove. Ljekari su mi rekli da zaboravim na tenis, i da što manje hodam. Sada se stanje ubrzano pogoršalo nego što je to bilo u zadnje tri godine”, priča ovaj četrdesetdvogodišnji Nikšićanin.

U ranim fazama bolesnici su bez ikakvih simptoma.

"Prije 15-ak dana javio mi je prijatelj iz Beograda da u Institutu 'Banjica' dr Gordan Gavrilović primjenjuje novu metodu operacije koljena, a ubrzo će krenuti i sa liječenjem kuka. Riječ je o ugradnji implatanta koji podstiče okolne ćelije da obnavljaju tkivo”, ne bez nade kaže Džiknić.

Metoda koja se u svijetu primjenjuje tek šest godina u Srbiji je počela prije 18 mjeseci i za to vrijeme urađeno je 25 operacija.

Džikniću je pregled zakazan za 26. avgust, a noć ranije NVO “Scena”, čiji je član, organizuje humanitarni koncert na stadionu Malih sportova. Cijena karte je tri eura, a te večeri za njega će pjevati Dejan Matić, Željko Šašić, Zoran Kalezić, Jadranka Barjaktarević, Katarina Živković, Nina Žižić, Zoran Džiknić i “Nik bend”, Danijel Alibabić, Bojan Delić, grupa “DST”, Darko Martinović, i DJ Marko.

Svi koji žele Džikniću mogu da pomognu i putem žiro računa CKB-a 510020897226002986 (na ime Goran Džiknić).

Bonus video: