Najbolja fotografija Igora Šljivančanina iz Podgorice

Šljivančanin se u finalu našao među 24 finalista, fotografa iz Srbije, Bosne i hercegovine, Crne Gore, Češke, Makedonije i Vijetnama
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 19:21h

Fotograf Igor Šljivančanin iz Podgorice osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju fotografa "24. kadar".

"Konkurencija je bila velika, napravili smo mnogo fotografija, a mogli predati samo jednu po temi, morali smo dobro da biramo, da budemo strogi pri odabiru sopstvenih fotografija", kazao je Šljivančanin za Dnevnik.rs, koji navodi kako se fotograf iz Podgorice na takmičenju predstavio "vrhunskim lajf fotografijama".

Šljivančanin se u finalu našao među 24 finalista, fotografa iz Srbije, Bosne i hercegovine, Crne Gore, Češke, Makedonije i Vijetnama.

Međunarodni žiri sastavljen od fotografa, dizajnera, slikara i grafičara kao i pet pobjednika prethodnih takmičenja održanih u Nišu pod nazivom "Foto finiš", ocijenio je ovogodišnje takmičenje izuzetno uspješnim.

"Izuzetno sam zadovoljan što imamo takmičare iz šest država, koji su kvalitetom predatih fotografija opravdali status finalista, kao i što se glasanju odazvalo svih 24 pozvanih članova žirija i time ukazalo čast Fotografskom klubu Vojvodina, koji je organizator ovog masovnog takmičenja", izjavio je predsjednik organizacionog odbora Ranko Đurović.

Učesnici takmičenja, Foto: Privatna arhiva

Ta trodnevna manifestacija je "pokazala veliko interesovanje za fotografiju, kao i za ovaj vid fotografskog takmičenja koji uključuje i druženje fotografa iz različitih zemalja i doprinosi kvalitetu fotografije kroz razmjenu znanja i fotografskih iskustava", ocijenio je predsednik Fotografskog kluba Vojvodina Milovan Ulićević.

Drugo i treće mjesto na ovom takmičenju osvojili su Mina Delić iz Sente i Jan Valo iz Novog Sada.

Galerija

Bonus video: