Bubanja: Šćekić da smijeni Barjaktarović jer je iznosila neistine

"Mještani četiri sela traže samo da se sprovedu zakonske procedure i održe javne rasprave"
104 pregleda 1 komentar(a)
Rujište, Foto: Jadranka Ćetković
Rujište, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.08.2014. 12:01h

Predsjednik odbora grupe građana četiri MZ koje se protive izgradnji deponije u Rujište u Beranama Milonja Bubanja saopštio je da izjave direktora Direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja Siniše Stankovića i direktora Agencije za zaštitu živtne sredine Ervina Spahića "jasno govore da je koordinatorka za poslove upravljanja otpadom u opštini Berane Rita Barjaktarović govorila neistine" kada je medijima izjavila da su dobili odobrenje od državnih institucija.

"Čudi nas da je predsjednik Opštine Berana Dragoslav Šćekić upao u klopku interesnih grupacija, ujedno ga pozivamo da odma smijeni koordinatorku za poslove upravljanja otpadom u opštini Berane Ritu Barjktarević koja sebe naziva biologom", naveo je Bubanja.

On je dodao da mještane četiri MZ ne interesuju prepucavanja političkih partija.

"Slažemo se u jednom sa Šćekićem i podržavamo ga u njegovim aktivnostima da se ispitaju i pritvore svi oni koji su vršili krivična dijela i pljačkali naš grad, ali ne smije upadati u isti koš sa njima i raditi nešto mimo zakonskih procedura. Mi građani ova četiri sela ništa drugo ne tražimo samo da se sprovedu zakonske procedure i održe javne rasprave, a nikako da se pokušava na silu nešto uraditi mimo zakona".

Bubanja je naveo da su obavijestili ekološku inspekciju od koje traže da izađe na teren i donese rješenje o stopiranju daljih radova u mjestu Rujište.

"Očekujemo od Šećekića da pozove na sastanak predstavnike sela Bubanja, Štitara, Brzava i Prijeloga i kao predsjednik svih građana nas sasluša i sigurni smo da će nakon toga isti odustati od namjere izgradnje deponije u mjestu Rujišta", zaključio je Bubanja

Bonus video: