Za Bokeljsku noć spremno 60 barki

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na Trgu od oružja, uz grupu „Lungo mare" i klapu „Incanto"
68 pregleda 0 komentar(a)
bokeljska noć, Foto: Zoran Đurić
bokeljska noć, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.08.2014. 15:52h

Za ovogodišnju Bokeljsku noć, koja će biti održana 23. avgusta, prijavljeno je 60 ukrašenih barki, saopštio je Kulturni centar „Nikola Đurković", organizator manifestacije.

Tradicionalna manifestacija Bokeljska noć, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, počeće u 21 sat, a barke će defilovati u akvatoriju Kotorskog zaliva.

„Zajedno sa jedrilicama JK Lahor, barke će se predstaviti u tri đira, a tokom trećeg akvatorij će osvijetliti veliki vatromet”, kaže se u saopštenju.

Fond nagrada je četiri hiljade eura, od čega će prvonagrađena barka dobiti 1,5 hiljada, za drugu nagradu predviđeno je hiljadu, za treću 500, a preostalih hiljadu eura planirano je za specijalne nagrade žirija.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na Trgu od oružja, uz grupu „Lungo mare" i klapu „Incanto".

Na ulazu u Kotor, kod benzinske stanice Vuk-petrol u Škaljarima i u Dobroti, na raskrsnici prema trećem putu, volonteri će u saradnji sa policijom dijeliti mape u kojima će biti navedena i ucrtana mjesta za parkiranje.

Suorganizator Bokeljske noći je lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.

Bonus video: