Postavljen parking za bicikla na Trgu Republike u Podgorici

"Projekat je pokrenut u želji da se unaprijedi biciklistička infrastruktura u Glavnom gradu i populariše biciklo kao alternativno sredstvo prevoza i sredstvo za rekreaciju"
164 pregleda 5 komentar(a)
biciklistički parking, Foto: Crnogorski Telekom
biciklistički parking, Foto: Crnogorski Telekom
Ažurirano: 15.08.2014. 11:18h

U okviru projekta izgradnje biciklističkih parkinga u Podgorici, koji je Telekom pokrenuo u saradnji sa NVO Biciklo.me i Glavnim gradom, postavljen je parking na Trgu Republike.

Postavljanjem parkirališta na glavnom gradskom trgu, završen je projekat kojim je predviđeno postavljanje parkinga na ukupno 18 lokacija u Glavnom gradu.

"Projekat je pokrenut u želji da se unaprijedi biciklistička infrastruktura u Glavnom gradu i populariše biciklo kao alternativno sredstvo prevoza i sredstvo za rekreaciju. Model parkinga i odabir lokacija urađeni su u saradnji sa nadležnim službama Glavnog grada. Podsjećanja radi, u prethodnom periodu biciklistima je omogućeno da svoje dvotočkaše parkiraju na dva parkinga ispred bazena SC "Morača", u ulici Svetlane Kane Radević, kao i ispred ulaza u "Eko zgradu", u istoj ulici", saopšteno je iz Telekoma.

Parkirališta su postavljena i ispred dvorane SC "Morača", u ulici Ivana Milutinovića, ispred tržnog centra "Bazar", u ulici Blaža Jovanovića i ispred zgrade Uprave policije, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, na uglu Hercegovačke na raskrsnici sa bulevarom Stanka Dragojevića, između Osnovnog suda i Pravnog fakulteta, u ulici 13. jula, ispred Autobuske stanice, na Trgu golootočkih žrtava, kod spomenika Svetog Petra Cetinjskog, u ulici Džordža Vašingtona, ispred tržnog centra "Mall of Montenegro", u ulici Bratstva i jedinstva i u Donjoj Gorici, kod Doma zdravlja.

U okviru projekta, omogućen je i parking ispred gradske biblioteke "Radosav Ljumović" i preko puta Gradskog parlamenta u Njegoševoj ulici, na Rimskom trgu, kod PC "Kruševac", ispred zgrade Telekoma u Moskovskoj 29, i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, preko puta bivše zgrade Vlade.

Bonus video: