Opština HN: Podrška roditeljima u predlogu da se hitno sanira područno odjeljenje u Igalu

Direktor škole Branislav Krečković objasnio je ranije da objekat Dječjeg odjeljenja Instituta nije siguran za boravak djece
120 pregleda 1 komentar(a)
Stevan Katić, roditelji OŠ Dašo Pavičić, Foto: Slavica Kosić
Stevan Katić, roditelji OŠ Dašo Pavičić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.09.2018. 13:40h

Predsjednik Opštine Stevan Katić poručio je danas da će za potrebe škole finansirati sanaciju kompletne zgrade starog Dječijeg odjeljenja, ako država iz vlasništva Instituta “Dr Simo Milošević” isknjiži taj objekat i preknjiži u vlasništvo Ministarstva prosvjete.

Katić se danis sastao sa roditeljima đaka osnovne škole Dašo Pavičić koji su lani pohađali nastavu u područnom odjeljenju smještenom u zgradi Dječjeg odjeljenja Instituta Dr Simo Milošević u Igalu, i koji negoduju jer bI njihova djeca školovanje trebalo da nastave u školskom objektu u Sutorini.

Direktor škole Branislav Krečković objasnio je ranije da objekat Dječjeg odjeljenja Instituta nije siguran za boravak djece.

Djeca iz područnog odjeljenja škole u Igalu neće ići u Sutorinu, poručili su roditelji nakon sastanka sa čelnicima Opštine.

“Poražavajuće je da poslije 20 godina i obećanja da će u Igalu biti izgrađena škola, naša djeca moraju da putuju četiri kilometra u obližnje selo. Decidno odbijamo da naša djeca idu u Sutorinu jer smatramo da postoji rješenje u Igalu", kazala je Alma Avdić prenoseći stav roditelja.

"Predlažemo da ostane škola u Igalu jer odlazak u Sutorinu nije funkcionalna opcija zbog prevoza i nije trajno rješenje", istakao je jedan od roditelja Mitar Bulajić .

“Nećemo slati djecu u školu, ali ako dođe do toga da ih moramo slati u Sutorinu, dovešćemo ih u hol škole “Dašo Pavičić” na Toploj pa neka Ministarstvo prosvjete i direktor škole pronalaze rješenja.

Predsjednik Katić je kazao da će se obratiti zvanično i resornom ministru i direktoru škole i istaći da je Opština spremna i sada da djelimično pomogne, u saradnji sa roditeljima koji su ličnim zalaganjem održavali prostorije područnog odjeljenja škole u Igalu.

“Spremni smo da u prelaznoj fazi pomognemo kako bi se riješili evidentirani nedostaci, a kako bi djeca mogla da nastave da pohađaju nastavu u Igalu. To svakako ne znači da država treba da odustane od ulaganja planiranih 30.000 eura za sanaciju škole u Sutorini. Ni ta škola nije na zavidnom nivou i treba da je renoviraju za đake iz Sutorine, a ne samo u ovom slučaju kada žele da prebace djecu iz Igala, kazao je Katić I naglasio da se I u ovom problem ogleda maćehinskom odnosu države prema Opštini Herceg Novi.

Roditelji planiraju okupljanje danas u 17 sati ispred škole u Igalu kako bi široj javnosti iznijeli problem sa kojim se suočavaju.

Bonus video: