Spor sa žabljačkim katastrom: Na protest došao sa 50 kilograma dokumentacije

"Obraćao sam se 437 puta nadležnim institucijama. Vlada Crne Gore ni jedan put mi nije odgovorila na 42 dopisa", rekao je
351 pregleda 7 komentar(a)
Željko Matijasevic, Foto: Obrad Pješivac
Željko Matijasevic, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.08.2014. 12:27h

Nikšićanin Željko Matijašević, svojevrsnim performansom tačno u podne u Žabljaku, skrenuo je pažnju javnosti zbog bezuspješnog višegodišnjeg nastojanja da u žabljačkom katastru uknjiži 50.000 kvadrata zemljišta na Kovčici kod Žabljaka, koje je po ostavinskom rješenju vlasništvo njegove majke 84-godišnje Koviljke Matijašević.

"Šest godina traje moje nastojanje da taj posao ostvarim. Tri godine nadležni u žabljačkom katastru izbjegavaju da izvrše uknjižbu pravosnažnog ostavinskog rješenja, pa su mnoga, kasnije donijeta, prije riješena od ovog", kaže Matijašević.

Ovaj Nikšićanin je kazao za "Vijesti" da svoje nezadovoljstvo ispoljava ispred zgrade u kojoj je, kako tvrdi, stan premijera Mila Đukanovića.

"Obraćao sam se 437 puta nadležnim institucijama. Vlada Crne Gore ni jedan put mi nije odgovorila na 42 dopisa pa sam došao ovdje, pred premijerov stan da te podatke objavim. Podnio sam krivičnu prijavu protiv 46 bivših i aktuelnih rukovodilaca u opštinskim i državnim institucijama a sredinom septembra o ovakvom postupanju obavijestiću (Mitju) Drobniča i (Aleberta) Kamaratija pa se nadam da će za moje i majčine muke čuti i administracija u Brislu," rekao je.

Pored Matijaševića, na platou ispred stambene zgrade „Razvršje“ su građevinska kolica u kojim je putna torba sa, kako kaže, 50 kilograma dokumentacije koja se tokom proteklih šest godina prikupila.

Matijašević kaže da će nakon performansa poći u katastar kako bi se saznao da li je postupljeno po nalogu ministra Radoja Žugića i Ane Cerović. Kazao je da će podnijeti krivične prijave protiv ranijeg rukovodioca u žabljačkom katastru Sima Stanića, aktuelnog Saida Bosovića i sudije u Osnovnom sudu u Žabljaku Milovana Jovkovića.

Bonus video: