Konik: Počelo postavljanje 100 kontejnera za raseljena lica sa Kosova

Počelo postavljanje 100 kontejnera, koji su donacija Ambasade SAD na Kampu Konik I, gdje se nalazi oko 370 raseljenih osoba sa Kosova
2 komentar(a)
Konik, kamp, kontejneri, Foto: Luka Zeković
Konik, kamp, kontejneri, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.08.2014. 11:03h

Projekat o useljenju 450 stanara, koji su živjeli u neuslovnim naseljima A, B i C Kampa Konik, u finalnoj je fazi i počelo je postavljanje 100 kontejnera, rekao je direktor Uprave za zbrinjavanje izbjeglica Željko Šofranac.

Kako je kazao, time će se stvoriti bolji uslovi za život stanovnika Konika.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja počelo je postavljanje 100 kontejnera, koji su donacija Ambasade SAD na Kampu Konik I, gdje se nalazi oko 370 raseljenih osoba sa Kosova.

Prema riječima Šofranca, ta aktivnost je u cilju rješavanja njihovih stambenih pitanja.

„To će biti dobro srednjeročno rješenje. Ovo je pomoć američke Ambasade u Podgorici, od 100 kontejnera, u koje će se useliti stanari i time ćemo stvoriti cjelokupnu infrastrukturu onih koji žive u kampu Konik I“, kazao je Šofranac.

On je kazao da se ovim stvaraju uslovi za "podizanje mnogih stambenih jedinica".

„Tako ćemo pospješiti i njihov provratak na Kosovo jer mnogi on njih traže da se riješi njihov problem na taj način. Nadam se da ćemo, dok ne počnu kiše dobiti kompletno naselje“, rekao je Šofranac.

On je naglasio da je posebnu pomoć dala Vojska Crne Gore. „Njihovom pomoći je projekat značajno ubrzan“, zaključio je Šofranac.

Bonus video: