Durmitor Art Eko festival počinje u petak

Ambiciozni projekti organizatora prethodnih godina doprinijeli su da festival upotpuni oskudna kulturna dešavanja na Žabljaku
83 pregleda 0 komentar(a)
Durmitor art eko festival, Foto: Obrad Pješivac
Durmitor art eko festival, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.08.2014. 09:50h

Treći po redu „Durmitor Art Eko festival” počinje u petak, ali zbog pomanjkanja sredstava značajno redukovanog trajanja i sadržaja.

"Pred nama su tri dana dječijeg programa kroz igru i šetnju u prirodi, posjete farmi sa isključivo organskom proizvodnjom i u nedjelju pozorišnom predstavom namijenjenom njihovom uzrastu. I ovog puta na sceni će biti muralisti, pa će neke od zidova u gradu prekriti motivi ove slikarske tehnike", kaže direktorica festivala Olivera-Loka Zorić i dodaje da je moto ostao isti, festival prirode, kulture i umjetnosti kojim bi se podigla svijest kod ljudi o ekologiji i umjetničkom promišljanju kod očuvanja životnog prostora.

Ambiciozni projekti organizatora prethodnih godina doprinijeli su da festival upotpuni oskudna kulturna dešavanja, doprinese kvalitetu turističke ponude pa čak i da bude događaj ljeta u ovom turističkom centru. Prethodne dvije godine bilo je eko dizajna i reciklaže u funkciji ekologije, filma, fotografije, muzike, skulpture, dizajna, land art-a, street art-a...

Još je svejže sjećanje na grandiozni transformers iz ljeta 2012. na obali Crnog jezera koji je izazivao pažnju turista ali i lansirao na javnu scenu autora Danila Baletića, ali i učešće popularnih Buksovaca i dolazak više poznatih lica iz svijeta kulture i umjetnosti.

Ostaje sjeta što agilni organizatori nisu naišli na razumijevanje kod nadležnih i donatora kojim su se obraćali kako bi ovaj festival nastavio ambiciozni trend.

Bonus video: