Drenovik zatrpan smećem i fekalijama

U naselju Drenovik iznad Igala koje je bez plana i građevinskih dozvola počelo da niče prije 40 tak godina, infrastrukturni problem su dostigli kulminaciju
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2014. 16:29h

U naselju Drenovik iznad Igala koje je bez plana i građevinskih dozvola počelo da niče prije 40 tak godina, infrastrukturni problem su dostigli kulminaciju.

Peticijom koju je potpisalo 67 mještana od lokalnih vlasti traže da im izgrade lokalni put, naprave javnu rasvjetu i kao najvažnijer izgrade kanalizacioni kolektor, jer im od izlivanja septičkih jama prijeti zaraza.

“Problem koji je nastajao decenijama treba rješavati kroz projektnu dokumentaciju i izgradnjom kolektora koji bi prikupio sve otpadne vode iz naselja, al ii drugih mjesta prema Sportskoj dvorani u Igalu”, kaže Zoran Šabanović direktor Vodovoda .

On navodi da će neophopdna sredstva Opština obezbijediti od sredstava dobijenih od građevinskih dozvola u procesu legalizacije naselja.

Vjeruje da bi problem kanalizacije mogao biti riješen do narednog ljeta. Naselje je neosvijetljeno, a đake koji se zimi u poslijepodnevnim satima vraćaju iz škole, moraju da sačekuju roditelji kako bi izbjegli fekalije i bezbjedno stigli do kuća, ističe Veljko Radović koji je u Švedskoj radio i tamo stekao penziju.

Tvrdi da je tako nešto nezamislivo u toj skandinavskoj zemlji. Saša Nenadović ističe da su mještani bili spremni da učestvuju u finasiranju izgradnje javne rasvjete, ali nikada nisu naišli na razumijevanje nadležnih.

“Javna rasvjeta je dovedena samo do prvih kuća, jer tu žive bivši funkcioneri, a mi smo dalje gradjani drugog reda, kaže Ana Andrić-koja je sa mužem Miloradom kuću počela graditi osamdesetih godina prošlog vijeka, na osnovu , kako kažu rješenja Mjesne zajednice da područje nije urbanizovano. Mještani Drenovika ogorčeno navode da su sami finasirali izgradnju puta, sami su doveli vodu do njihovih kuća, redovno plaćaju porez na imovinu, a opština do sada nije uložila ni cent u njihovo naselje. Iz lokalne uprave najavljuju sastanak sa mještanima Drenovika kako bi dogovorili prioritete i način na koji će rješavati nagomilane problem u tom mjestu.

Galerija

Bonus video: