Radović: Tokom vikenda rekordna posjeta u posljednih 15 godina

“Najave turoperatora za septembar su odlične, hoteli će biti popunjeni na nivou 90 do 100 odsto"
163 pregleda 47 komentar(a)
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Tivat, plaža, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 12.08.2014. 10:41h

Uprkos pesimističkim najavama da će crnogorske plaže biti prazne, trenutno, prema riječima direktora Nacionalne turističke organizacije, Saše Radovića obaraju se rekordi.

“Posljednji vikend je rekordni u posljednjih pet godina, znači cifra od 140.000 nikada nije dostignuta u ovih petnaest godina i to demantuje da ova sezona neće biti uspješna”, kazao je Radović za Antenu M.

Kako kaže, posebno ohrabruju najave za septembar.

“Najave turoperatora za septembar su odlične, hoteli će biti popunjeni na nivou 90 do 100 odsto, što znači da uz dobar septembar ćemo sigurno imati bolje rezultate, čak i odnosu na prošlu godinu, koja je bila rekordna”.

U izjavi za Antenu M, Radović je prokomenarisao zahtjev Vlade po kojem bi Nacionalna turistička organizacija trebalo da pripremi prijedloge odluka o ukidanju ili privremenom obustavljanju rada predstavništava u Frankfurtu, Beogradu, Sarajevu i Ljubljani od 1. septembra.

“Na tragu onog što je praksa svih razvijenih turističkih destinacija NTOCG je počela da gradi mrežu svojih predstavništava prije pet godina kad je budžet bio oko 2,5 miliona eura. Sada kada je budžet smanjen na ispod million eura praktično je bilo nemoguće održavati u životu ta predstavništva, odnosno servisirati samo njihove fiksne troškove. To je iznuđen potez , ostala je bol što je na istoj sjednici Vlade kada je odlučeno da predstavništva NTO budu ugašena donijeta i odluka o proširenju diplomatske mreže”

Bonus video: