SNP Budva: Iza deložacije "Mogrena" stoje Marović i Tomašević

Zaključuje se da ovaj poduhvat dobija na značaju tim više, kada se zna i njegov konačan cilj
234 pregleda 4 komentar(a)
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 10.08.2014. 15:52h

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Budva saopštio je da iza akcije deložacije hotela Mogren stoje vođa budvanskog DPS-a, "poznati budvanski tajkun", Svetozar Marovi (potpredsjednik DPS-a) i njegov kum Vule Tomašević, kao generalni direktor HG Budvanska Rivijera.

SNP Budva u svom saopštenju navodi da se vlasnik Merkura Milan Mrvaljević, koji je bio "odan čovjek režima i godinama za potrebe DPS-a iz džepa vadio 700 glasova svojih radnika i porodica (naročito za referendum), našao ovih dana kao kolateralna steta tokom nezasite jurnjave za profitom".

"Da se više nije moglo gubiti vrijeme, u prilog govori i činjenica da je već podnijet zahtjev Gvozdenovićevom ministarstvu za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova od strane direktora HG Budvanska Rivijera. Koriste i se polugama vlasti i ličnim vezama, u ovom slu aju, svoga kuma Vuleta Tomaševića kao direktora HG Budvanska rivijera, poslije dugog niza godina Marovi kona no uspijeva da se domogne hotela Mogren kako bi preko svojih kanala iz svijeta građevinske industrije i investicija izgradio novi objekat na postojećoj lokaciji današnjeg hotela Mogren. Taj novi objekat, po svemu sudeći, bi e još jedna u nizu zgrada kiklopa sa manjim hotelskim dijelom i ostatkom predviđenim za stanove za tržište", navodi se u saopštenju.

Zaključuje se da ovaj poduhvat dobija na značaju tim više, kada se zna i njegov konačan cilj - "da čitav objekat u konačnici treba biti predat na upravljanje, odnosno u vlasništvo, nekadašnjem budvanskom džemperašu, kako bi preko njega mogao vratiti milione koje je skinuo sa računa budvanskih porodica".

Bonus video: