Donji Zagarač ekipni pobjednik 18. Katunskih igara

Osamnaeste Katunske igre zatvorene su pred oko 2.000 posjetilaca, koji su uživali u finalnim takmičenjima u nekoliko sportskih disciplina i muzičkom programu
307 pregleda 0 komentar(a)
Katunske igre, Foto: Zoran Đurić
Katunske igre, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.08.2014. 21:06h

Ekipni pobjednik 18. Katunskih igara u Bandićima, koje su z av r šene sinoć, je Donji Zagarač. Drugo mjesto pripalo je Donjim Bandićima, a treće Donjim Komanima.

Osamnaeste Katunske igre zatvorene su pred oko 2.000 posjetilaca, koji su uživali u finalnim takmičenjima u nekoliko sportskih disciplina i muzičkom programu, u kojem su učestvovali Branka Šćepanović, Igor Đurović i Mila Nikić. Igre u Bandićima, koje se tradicionalno održavaju pod pokroviteljstvom Opštine Danilovgrad, otvorene su još 13. jula.

Uz Opštinu Danilovgrad, ove godine organizator je, kao domaćin, bila ekipa Zagrede. Pored pehara i diploma koje su sinoć dobili najbolji takmičari i ekipe, zlatar iz Beograda Vojo Burić poklonio je srebrenjake najboljim mladim nadama - odbojkašici Zagarača Sandri Otašević, šahisti Mikiju Martinoviću iz Bajica i golmanu Bajramovice Igoru Mrvaljeviću.

Najbolji u fudbalu bili su Baloči, drugi Donji Bandići, a treće mjesto pripalo je ekipi Bajramovica Velestovo. Finale u šahu između ekipa Gornjih Komana i Donjeg Zagarača zasluženo je pripalo Zagarčanima.

U meču za treće mjesto Bajice su bile bolje od Livada (3:1). U disciplini bacanje kamena s ramena, najviše je bacio Dragan Stevović sa Čeva, a iza njega su Savo Barović iz Gornjih Bandića i Radojica Nikolić iz Donjih Pješivaca. Najprecizniji u streljaštvu iz vazdušne puške ekipno su bili ekipa Bajramovice i Velestova, drugi su bili strijelci Livada, a treći Oraovičani.

U pojedinačnoj konkurenciji najprecizniji je bio Nebojša Radonjić iz Livada. U skoku udalj najviše je skočio Igor Radulović iz Ćafe, a drugo i treće mjesto pripalo je Ivanu Rešetaru iz Suka i Glavice i Radovanu Raduloviću iz Ćafe. Rajko Ćupić iz Donjeg Zagarača je trijumfovao u pikadu, drugi je bio Aleksandar Burić iz Zagrede, a treći Ivan Rešetar iz Suka i Glavice.

Uvis je najviše skočio Mihailo Otašević iz Donjeg Zagarča. Iza njega su bili Savo Vukadinović iz Donjih Bandića i Igor Radulović iz Ćafe.

Završne večeri odigrane su i finalne utakmice u odbojci - prva je bila ekipa Čevo Bata, koja je bila bolja od Baloča.

U utakmici za treće mjesto su Gornji Komani pobijedili Donji Zagarač sa 2:1.

Bonus video: