Godina od rušenja kultnog mjesta: "Hilton" nije "Crna Gora"

“Normal Company”je od Turističke organizacije Podgorice dobila nagradu za najbolju kompaniju, “zbog dovođenja svjetskog brenda 'Hilton' u Crnu Goru”
75 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2014. 06:51h

Na mjestu nekadašnjeg hotela “Crna Gora”, godinu nakon njegovog rušenja, uveliko se gradi “Hilton”.

Dokle se stiglo sa radovima, šta je još preostalo i kada će “Hilton” biti otvoren, “Vijestima” nije odgovoreno iz firme Žarka Burića “Normal company”, uz obrazloženje da je Burić na odmoru.

Drugim medijima Burić je nedavno saopštio da je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za izgradnju hotela "Hilton", "pustila" prvu tranšu kredita od tri miliona eura.

EBRD, kako je kazao, planira da izgradnju finansira sa 20 miliona eura.

Na tabli gradilišta, čiji je glavni izvođač “Normal company”, istaknuto je da je rok za završetak prve faze radova bio 31. mart 2014, a 31. maj 2015. godine za okončanje druge faze. Izgradnja hotela počela je 2011. godine. Nekadašnjem hotelu “Crna Gora”, kultnom mjestu, sedmog avgusta naveče prošle godine sravnjen je sa zemljom glavni aneks sa gradskom kafanom i salonima na spratu, a Ulica slobode je bila prekrivena prašinom.

Srušena terasa i drveće u Ulici slobode: Jutro nakon rušenja, Foto: Luka Zeković

Tri mjeseca kasnije i stubovi koji su “preživjeli” prvobitno rušenje uklonjeni su. Komora arhitekata, mnoge partije, građani i NVO osudili su tada rušenje hotela, koji je, po projektu Vujadina Popovića izgrađen 1953. godine, ističući da je “srušeno jedno od bitnijih obilježja Podgorice”. Krajem prošle godine, “Normal Company”je od Turističke organizacije Podgorice dobila nagradu za najbolju kompaniju, “zbog dovođenja svjetskog brenda 'Hilton' u Crnu Goru”.

Imaće i VIP spa centar

"Hilton” će, kako je ranije objavljeno, imati, između ostalog, devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, kongresne sale na prizemnoj etaži, velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centar i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa ukupne površine 7.000 metara kvadratnih. Prema projektu, hotel će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Galerija

Bonus video: