I dalje na meti vandala: Lome ljuljaške, ne štede ni klupe

"Nema ni ljuljaški, ni tobogana. Ostala je samo jedna klackalica. Sramota", rekao je penzioner koji živi u "Simpovki"
116 pregleda 5 komentar(a)
Park, Moskovska ulica, Foto: Luka Zeković
Park, Moskovska ulica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.08.2014. 06:51h

Dječje igralište u Moskovskoj ulici iza "Simpovke" u Podgorici potpuno je uništeno, mobilijar je polomljen, a trava nepokošena.

Djeca koja žive u ulazima od 80 do 88 prinuđena su da pješače do drugih igrališta, a nekoliko dječaka napravilo je mali kamp u dvorištu zgrade i odmaralo na krošnji jednog stabla.

"Nema ni ljuljaški, ni tobogana. Ostala je samo jedna klackalica. Sramota", rekao je penzioner koji živi u "Simpovki".

Direktorica "Zelenila" Radmila Vujošević ponovo je upozorila na to da je sve više devastiranih igrališta širom grada.

Vujošević je naglasila da su prije nekoliko dana obišli Blok V i ugradili 250 letvi na klupama koje su nesavjesni građani polomili

Ona je rekla da je iz budžeta Glavnog grada izdvojeno 12 000 eura za obnovu mobilijara, kupovinu sprava i djelova, na dječijim igralištima, te da je postupak nabavke u toku.

"Igrališta bi trebalo da budu obnovljena do kraja septembra", napomenula je Vujošević, istakavši da je od početka godine napravljeno 10 novih u gradu.

Reporteri "Vijesti" vidjeli su i nekoliko polomljenih klupa, kojima nedostaju letve i nasloni, ispred OŠ "Maksim Gorki", gdje je nedavno postavljeno pet novih klupa.

Vujošević je naglasila da su prije nekoliko dana obišli Blok V i ugradili 250 letvi na klupama koje su nesavjesni građani polomili.

"U posljednjih pola godine ugradili smo preko 50 klupa i zamijenili oko 600 letvi, ne računajući ove koje smo zamijenili u Bloku", rekla je Vujošević, istakavši da je šteta velika i da ne stižu da nadomjeste sve što je polomljeno. Ona je zaključila da će trava na devastiranom igralištu u Moskovskoj ubrzo biti pokošena.

Iskopan bunar u Tološkoj šumi, još 10.000 za uređenje pejzaža

Radnici "Zelenila" su prije nekoliko dana, u okviru projekta revitalizacije Tološke šume, završili iskop bunara, tako da se može koristiti za zalivanje zelenih površina.

Za iskop bunara, kao i njegovo opremanje, tvrdi Vujošević, Glavni grad je izdvojio 8.500 eura.

Vujoševićeva je kazala da će do kraja ove godine uložiti još 10 hiljada eura za uređenje pejzaža u Tološkoj šumi.

Bonus video: