Crveni krst Crne Gore: Odmor za povrijeđene u nesreći kod Bioča

"Ljetovanje za osobe povrijeđene u željezničkoj nesreći već tradicionalno se realizuje, jer taj oblik aktivnosti predstavlja vid rehabilitacije i psiho-socijalne podrške"
76 pregleda 0 komentar(a)
Autobuska stanica, Sutomore, Foto: Anto Baković
Autobuska stanica, Sutomore, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 06.08.2014. 16:18h

Crveni krst Crne Gore (CKCG) organizovao je i ove godine sedmodnevni odmor u Sutomoru za povrijeđene u željezničkoj nesreći kod Bioča 2006. godine.

„U Domu solidarnosti od 1. do 8. avgusta boravi ukupno 56 djece i njihovih roditelja ili članova porodice, jer je prethodno iskustvo pokazalo da se djeca tokom odmora prijatnije osjećaju u društvu sebi bliskih osoba“, saopšteno je iz CKCG.

Navodi se da se ljetovanje za osobe povrijeđene u željezničkoj nesreći kod Bioča već tradicionalno realizuje, jer taj oblik aktivnosti predstavlja vid rehabilitacije i psiho-socijalne podrške za one koji su pretrpjeli posljedice te nesreće.

CKCG je, i tokom organizacije ovogodišnjeg ljetovanja, uspostavio saradnju sa nevladinom organizacijom "Voz neprebola“, čiji su predstavnici pomogli u odabiru i kontaktu njihovih članova za odmor u Sutomoru.

„Sredstva za realizaciju ove aktivnosti obezbijeđena su od Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, dok je svoj doprinos dao i CKCG“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: