Neobičan let tri "gazele" iznad Tivta

Oni koji duže pamte, prisjetili su se dijela repertoara nekadašnje helikopterske akro-grupe "Stršljenovi" koja je letjela upravo na "gazelama"
66 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2014. 15:47h

Grupa od tri helikoptera tipa "SA -342 Gazelle" Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore danas je turistima na Tivatskoj rivijeri priredila neuobičajen doživljaj.

Tri "gazele" pojavile su se oko 11 časova u niskom letu nad Tivtom iz pravca Veriga, da bi, nadletjevši marinu Porto Montenegro, nekoliko minuta se zadržali nad tivatskom gradskom rivom i šetalištem Pine.

Lebdeći na nepunih desetak metara iznad morske površine i koordinirano mijenjajući mjesta u smaknutom poretku, tri vojna helikoptera privukla su veliku pažnju mještana i turista koji su ih sa zanimanjem posmatrali i fotografisali.

Oni koji duže pamte, prisjetili su se dijela repertoara nekadašnje helikopterske akro-grupe "Stršljenovi" koja je letjela upravo na "gazelama" i bila dio bivše 172. mješovite avio-helikopterske brigade Ratnog vazduhoplovstva VSCG, sa bazom u Golubovcima.

Nakon kraćeg zadržavanja nad Pinima, tri "gazele" Vojske CG su se u savršenom poretku, u niskom letu udaljile južno, u pravcu ostrva Sveti Marko i poluotoka Luštica.

Galerija

Bonus video: