Uzurpator se krije iza austrijske zastave

Oni su pozvali Merkur grupu da objavi koliko je desetina miiona eura prihoda i profita ostvarila tokom posljednje dececenije dok Budvanska rivijera nije dobila ni centa
135 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Hotel Mogren, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.08.2014. 08:38h

Udruženje akcionara HG Budvanske rivijere, koje ima podršku akcionara sa oko 20 odsto vlasništva, reagovalo je povodom diplomatskog spora koji je izbio zbog postupka iseljenja počasnog konzulata Austrije iz hotela Mogren. Hotel je u vlasništvu Budvanske rivijere, ali je godina bio u spornom zakupu kompanije Merkur Milana Mrvaljevića koji je i počasni konzul Austrije.

Predstavnici udruženja Miroslav Jeličić i Tripko Krgović su pozdravili preporuku austrijskog predsjednika Hajnc Fišera da se spor oko Mogrena riješi na fer i pravni način jer smatraju da on ne bi podržao uzurpaciju imovine akcionarskog društva.

Oni su pozvali Merkur grupu da objavi koliko je desetina miiona eura prihoda i profita ostvarila tokom posljednje dececenije dok Budvanska rivijera nije dobila ni centa. Naveli su da ih iznenađuje miješanje Austrije u problem jednog akcionarskog društva i još više nedostatak adekvatnog odgovora Vlade.

“Vlada je očigledno opterećena hipotekama iz prošlosti i činjenicama da su brojni hoteli prodati u bescjenje i pod sumnjivim okolnostima, i nema međunarodni kredibilitet da stane na put uzurpaciji imovine Budvanske rivijere. Nastalu situaciju uzurpator vješto koristi krijući se iza austrijske zastave”, navedeno je u saopštenju.

Bonus video: