Ekološki pečat: Na Lake Festu prikupljeno oko 30.000 plastičnih čaša

Ekološke akcije, po kojim Lake Fest postaje prepoznatljiv, obuhvatile su i skupljanje alumijumske ambalaže
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.08.2014. 11:34h

U sklopu akcije “Rock & Recycle”, koju su organizovali pivara „Trebjesa“ i ekološki pokret „Ozon“ posjetioci nedavno završenog muzičkog festivala „Lake fest“ skupili su oko 30.000 iskorišćenih plastičnih čaša.

Za 20 prikupljenih plastičnih čaša posjetioci festivala su dobijali majicu sa porukom kampanje. „Htjeli smo da pokažemo da i kada se provodimo ne smijemo zaboraviti da priroda oko nas mora ostati lijepa i lišena otpada”, kazala je Natalija Milić, menadžer korporativnih komunikacija Pivare.

Ekološke akcije obuhvatile su i skupljanje alumijumske ambalaže, za šta su bili zaduženi aktivisti iz Fondacije „ReCan“ i u toku drugog festivalskog dana u sklopu programa

„Svaka limenka se računa“ (Every can counts) kamperi su mogli da presuju limenke u ručnoj presi. Najaktivniji su dobili komplete ulaznica za „Lake fest 2015“, a tokom akcije sakupljeno je oko 500 limenki, što je premašilo očekivanja organizatora.

Ove godine festivalski prostor i kamp bili su opremljeni i namjenskim kontejnerima za separatno odlaganje papira, kartona i najlona, a logističku podršku je pružio operater „Recomont DOO“ u saradnji sa Centrom za reciklažu Nikšić.

„Lake Fest definitvno postaje prepoznatljiv i po ekološkim akcijama, a ideja ne samo da je zaživjela na prostoru krupačkih topola, već se i drugi festivali interesuju za takav model animiranja posjetilaca, svjesni problema nepravilnog odlaganja otpada koji nesporno utiče na krajnji utisak svih. Ambicije rastu iz godine u godinu i mi već planiramo kako sledeće godine još unaprijediti i obogatiti ekološki program festivala, gdje ćemo siguran sam imati i podršku partnera“, rekao je Aleksandar Perović, direktor „Ozona“.

Bonus video: