Planinarski klub "Piva": Tradicionalni uspon na Prutaš drugog avgusta

Iz ovog planinarskog kluba su pozvali sve planinare i ljubitelje prirode da im se pridruže u već tradicionalnom Planinarskom usponu na planinu Prutaš
244 pregleda 0 komentar(a)
Prutaš, Foto: Planinarski klub Piva
Prutaš, Foto: Planinarski klub Piva
Ažurirano: 31.07.2014. 18:28h

Povodom četvrtog avgusta, Dana opštine Plužine, Planinarski klub "Piva" organizuje 7. tradicionalni planinarski uspon na planinu Prutaš u masivu Durmitora.

Iz ovog planinarskog kluba su pozvali sve planinare i ljubitelje prirode da im se pridruže u već tradicionalnom Planinarskom usponu na planinu Prutaš (2393 metara nadmorske visine) koji će se održati u subotu, drugog avgusta, ove godine.

Kako se navodi u saopštenju okupljanje će se održati u Todorovom dolu (1820 m n.m.) koji se nalazi na južnim obroncima planine Prutaš, pored asfaltnog puta Plužine-Trsa-Žabljak.

"Do Todorovog dola možete doći iz dva pravca uskim planinskim asfaltnim putevima i to:

Plužine-Trsa-Pišče-Todorov do. Iz Plužina preko velikog mosta skreće se desno (putokaz) za Trsu zatim desno preko sela Pišče do Todorovog dola, kod izvora.

Žabljak-Sedlo-Prijespa-Todorov do.

Putevi su asfaltirani i uski sa dosta krivina i uspona, pa se preporučuje oprezna vožnja.

Planinska staza je dobro markirana i ako je kratka iziskuje solidnu planinarsku kondiciju i opreznost. Relativna visina uspona je 580 metara", stoji u saopštenju Planinarskog kluba "Piva".

Iz Planinarskog kluba "Piva" savjetovali su učesnicima da sa sobom nose: ranac, planinarske cipele i vodu. Oni su, takođe, one koji kampuju u Todorovom dolu savjetovali da sa sobom nose vreću za spavanje i šator.

Kontakt telefoni organizatora su: 040 270 068, 069 670 939 i 069 085 420.

Bonus video: