Nevrijeme u Tivtu: Poplavljene ulice i podrumi

Prema podacima meteorologa, u Tivtu je sinoć za manje od tri sata, palo čak 82 litra kiše po kvadratnom metru
162 pregleda 0 komentar(a)
Nevrijeme, Tivat, Foto: Siniša Luković
Nevrijeme, Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.07.2014. 10:02h

Zbog obilne kiše koja je sinoć tokom nevremena pala u Tivtu, na kratko su bile poplavljene saobrćajnice i dio podrumskih prostorija nekih objekata u tom gradu.

Prema podacima meteorologa, u Tivtu je sinoć za manje od tri sata, palo čak 82 litra kiše po kvadratnom metru, a iako na vrijeme očišćeni, bujični i kanali atmosferske kanalizacije nijesu mogli u tako kratko vrijeme prihvatiti i odvesti toliku količinu.

Zbog toga se, uprkos intervenciji komunalaca i pripadnika Službe zaštite Tivta, voda izlila na više mjesta na Jadranskoj magistrali, a poplavljene su bile i neke od lokalnih saobraćajnica u Donjoj Lastvi, na Seljanovu, Župi i u Gradiošnici, zbog čega se saobraćaj neko vrijeme odvijao usporeno.

U samom centru grada najviše problema bilo je u dijelu Ulice Palih boraca prema Pinima, koja je hronično „neuralgična tačka“ kada su obilnije padavine u pitanju. Ovdje je voda prodrla i u suterene stambenih zgrada, kao i u nekoliko butika u prizemljima tih objekata.

Tivatski vatrogasci tokom noći i jutros su ispumpavali su vodu iz tih objekata, posebno suterena zgrade broj 26 u ulici Palih boraca, a Elektrodistribucija je bila prinuđena da zbog visokog nivoa vodi prekine dovod električne energije tom objektu.

Stanari ove zgrade dvadesetak godina se žale da im veće padavine redovno plave suteren i ulaz. Prema riječima, Draga Kordića, načelnika Službe zaštite i spašavanja Tivat, uprkos enormnim padavinama koje su zadesile gra za vrlo kratko vrijeme, nije bilo veće materijalne štete.

Intervenisali su i pripadnici DVD Krtoli, koji su sanirali posljednice manje poplavljenih privatnih kuća u tom dijelu Tivta.

Bonus video: