Iz policije savjetuju: Ne ostavljajte stvari u kolima

U flajerima između ostalog informišu se građani kako da spriječe krivična djela kao što su provale u stanove i putnička motorna vozila
2 komentar(a)
Automobil, Foto: Boris Pejović
Automobil, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.07.2014. 19:16h

U mnogim djelovima Podgorice, ovih dana su u ulazima zgrada, na autima, ostavljena obavještenja građanima u kojima iz Uprave policije upozoravaju da se vozila parkiraju na obilježenim i osvijetljenim mjestima, kao i da se prilikom putovanja građani detaljno informišu o zakonima zemalja u koje odlaze.

U flajerima između ostalog informišu se građani kako da spriječe krivična djela kao što su provale u stanove i putnička motorna vozila.

Napomenuli su da su mjesta gdje se provaljuje u vozila pretežno neosvijetljeni parking prostori, te zamolili sve da parkiraju auta na osvijetljenim mjestima, kao i da u vozilima ne ostavljaju vrijedne stvari ( mobilne telefone, torbice, laptopove...).

Ističe se da građani treba da daju svoj doprinos u suzbijanju tih pojava i da "u slučaju svih korisnih saznanja i obavještenja neodložno kontaktiraju Upravu policije na broj 122". Napominje se da prilikom odlaska u inostranstvo prestaju da važe propisi i zakoni naše zemlje, ali i da nepoznavanje istih u zemlji u kojoj trenutno borave, ne oslobađa odgovornosti za krivično djelo ili prekršaj.

Građani su zamoljeni da se informišu o telefonskom broju policije ili hitne službe zemlje u kojoj borave i istakli da je telefonski broj u većini zemalja Evropske unije isti (112) i besplatan. Savjetovali su sve putnike da kopiraju dokumenta, da se kreću u grupama, uvijek koriste taksi, organizovane ture...

Napominju i da treba da se drže glavnih i osvijetljenih ulica, kao i da izbjegavaju nošenje vrijednog nakita i velike količine novca u torbama. Predložili su da se i pasoši ostavljaju u hotelskom sefu..

Moraju se poštovati prava osoba sa invaliditetima

U jednom od flajera piše da se građani u cilju p oštovanja i nenarušavanja prava osoba sa invaliditetom striktno pridržavaju upozorenja MUP-a.

"Obavještavamo vozače da se isti pridržavaju vidno obilj eženih mjesta na parking prostorima, kao i drugim mjestima koja su obilj ežena i naznačena za osobe sa invaliditetom", piše u flajeru.

Bonus video: