Porto Montenegro dobio direktan prilaz sa magistrale

"Na ovaj način smo značajno rasteretili glavnu tivatsku raskrsnicu,” objašnjavaju iz Porta
0 komentar(a)
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Porto Montenegro, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.07.2014. 12:01h

Elitno nautičko-turističko naselje Porto Montenegro u Tivtu dobilo je novi glavni drumski prilaz, direktno sa Jadranske magistrale.

Naime, u skladu sa projektom infrastrukture, u proteklih par mjeseci tivatska firma “Samcommerc” izgradila je novu tzv. “Ulicu 6” u dužini od nekoliko stotina metara i napravila njenu raskrnicu sa Jadranskom magistralom, u blizini zgrade Odjeljenja bezbnjednosti Tivat, odnosno skretanja za objekat međunarodne škole Knightsbridge.

“Nova 'Ulica 6' otvorena je prošle sedmice i predstavlja novi, atraktivniji ulaz u jednu od vodećih evropskih marina, koji vodi do hotela 'Regent' i bazena Lido,” saopšteno je iz Porto Montenegra uz napomenu da će najveći dio automobila sada u naselje ulaziti ovom ulicom, umjesto kroz Arsenalsku ulicu u centru grada.

To nameće i djelimičnu izmjenu režima saobraćaja kroz sam Porto Montenero, posebno u dijelu marine u blizini novoizgrađenog hotela “Regent”.

“U ovoj fazi razvoja Porto Montenegra bilo je neophodno aktivirati još jedan prilaz naselju, kako bi se umanjio intenzitet saobraćaja. Na ovaj način smo značajno rasteretili glavnu tivatsku raskrsnicu i smanjili frekvenciju motornih vozila ovom gradskom ulicom, koja je posebno saobraćajno opterećena tokom ljetnje sezone,” objašnjavaju iz Porto Montenegra.

Direkcija za saobraćaj Crne Gore izdala je saglasnost na projekat i izvođenje radova na formiranju novog drumskog priključka za Porto Montenegro, izvršila inspekciju nakon završetka radova i konstatovala da je sve urađeno po odobrenom projektu.

Bonus video: