Inspekcija: Voda kod Morinja i Kostanjice nije zagađena od kruzera

Inspektor Gojko Ljesar kazao je da je utvrđeno da je mrlja stigla iz pravca Strpa i Sopota, koji je veoma aktivan u vrijeme padavina
86 pregleda 0 komentar(a)
kruzer Ventura i kruzer Albatros Kotor, Foto: Ivana Komnenić
kruzer Ventura i kruzer Albatros Kotor, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 29.07.2014. 12:57h

Voda u zalivu kod naselja Morinj i Kostanjica nije danas zagađena sa nekog od brojnih brodova, jahti i ostalih plovnih objekata, već je to pjena iz pravca Strpa i Sopota, zbog obilnih dotoka, saopšteno je iz kotorske Lučke kapetanije.

Prema saznanjima agencije MINA, inspektori sigurnosti kotorske Lučke kapetanije jutros su odmah po dojavi o mogućem zagađenju obavili inspekcijski nadzor pomenutog područja, kao i cijelog Risanskog zaliva do Perasta.

Inspektor Gojko Ljesar kazao je da je utvrđeno da je mrlja stigla iz pravca Strpa i Sopota, koji je veoma aktivan u vrijeme padavina.

„Inspekcija je izašla na teren i utvrdila da je riječ o vodenoj pjeni čiji je uzrok obilan dotok. Mrlja, koja nije obojena i nije zagađivač, izazvala je pažnju građana i njihovu opravdanu zabrinutost“, rekao je Ljesar agenciji MINA.

Mještani i turisti, koji su u dijelu priobalnog pojasa Kostanjice uočili mrlju, smatrali su da je riječ o zagađenju pristiglom sa nekog od kruzera.

Bonus video: