Crna Gora stoji stabilno u borbi protiv trgovine ljudima

Jedan od ciljeva sastanka bio je i očuvanje imidža Crne Gore kao bezbjedne i poželjne turističke destinacije
59 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.07.2014. 17:30h

Crna Gora stabilno stoji kada je u pitanju borba protiv trgovine ljudima, kazao je nacionalni koordinator za tu oblast Zoran Ulama, navodeći da je to razultat koordiniranih aktivnosti državnih institucija, pažljivog istraživanja uzroka nastajanja te pojave i njihovom preveniranju.

Vladina Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudim i Uprava policije danas su u Budvi organizovale tematski sastanak sa policijskim službenicima zemalja regiona angažovanim kao ispomoć na crnogorskom primorju tokom trajanja ljetnje turističke sezone, na temu borbe protiv trgovine ljudima.

Na sastanku je navedeno da su u vrijeme ljetnje turističke sezone pojačani rizici od pojave negativnih društvenih pojava, kakav je, između ostalog i trgovina ljudima.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, jedan od ciljeva sastanka bio je i očuvanje imidža Crne Gore kao bezbjedne i poželjne turističke destinacije.

„Nacionalni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima, Zoran Ulama ocijenio je da to što Crna Gora stabilno stoji kada je u pitanju ova problematika, razultat je koordiniranih aktivnosti državnih institucija, pažljivom istraživanju svih uzroka nastajanja ove pojave i njihovom blagovremenom preveniranju“, kaže se u saopštenju.

On je posebno naglasio značaj regionalne i međunarodne saradnje u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala pa i trgovine ljudima.

Učesnici sastanka upoznati su sa mehanizmima i strateškim prioritetima Vlade kada je ta problematika pitanju i značajem proaktivne identifikacije potencijalnih i žrtava trgovine ljudima.

Predstavljene su i operativne akcije Uprave policije na predmetnom planu pod nazivom „Trafiking“ i Prosjak“.

Bonus video: