Potpisan Akcioni plan za implementaciju Programa obuke iz engleskog jezika

Otvaranje PELT projekta organizovano je u Centru za obuku u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2014. 17:05h

Akcioni plan za trogodišnju implementaciju Programa obuke iz engleskog jezika (PELT projekat), potpisali su danas predstavnici ministarstava odbrane Crne Gore, Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije i Norveške.

Cilj projekta je da razvije održiv sistem i strukturu nastave engleskog jezika u Ministarstvu odbrane Crne Gore do 2017. godine i jačanje internih kapaciteta za kontinuiranu obuku iz engleskog jezika.

Otvaranje PELT projekta organizovano je danas u Centru za obuku u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu.

Akcioni plan za trogodišnju implementaciju PELT projekta potpisali su u ime Ministarstva odbrane Crne Gore državni sekretar Bojan Šarkić, a ispred ministarstava odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije i Norveške William English, Robbert Verbrugh i Esben Aass.

Tokom implementacije projekta, Britanski savjet će angažovati britanske stručnjake za oblast engleskog jezika u sektoru odbrane ali i lokalne stručnjake za nastavu engleskog.

"Engleski jezik je jedan od osnovnih preduslova za ostvarivanje interoperabilnosti i budućeg članstva u NATO koje je definisano kao jedan od prioriteta spoljne politike Crne Gore. Stoga ovaj projekat ima važnu ulogu u pružanju neophodne podrške crnogorskom Ministarstvu odbrane u postizanju ovih preduslova", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Tokom implementacije projekta, Britanski savjet će angažovati britanske stručnjake za oblast engleskog jezika u sektoru odbrane ali i lokalne stručnjake za nastavu engleskog.

Krajnji cilj projekta je da se stvori stabilan i održiv sistem kontinuirane nastave engleskog jezika, koja će zadovoljavati sve potrebe Ministarstva odbrane u kontekstu međunarodne saradnje, evroatlanskih ambicijama i učešća u mirovnim misijama.

Trogodišnji projekat finansirala su ministasrtva odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, Holandije i Norveške, a autor i implementator projekta je Britanski savjet u Crnoj Gori.

Šarkić primio norveškog ambasadora

Šarkić je danas primio u oproštajnu posjetu nerezidentnog izaslanika odbrane Kraljevine Norveške u Crnoj Gori pukovnika Aassa.

"Šarkić je kazao da je podrška Norveške na crnogorskom putu evroatlantskih integracija od izuzetne važnosti, i istakao uvjerenje da će Crna Gora i u narednom periodu biti posevćena daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane", kaže se u saopštenju.

Aass se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i istakao da su ostvareni zavidni rezultati na putu ka punopravnom članstvu Crne Gore u NATO.

On je ponovio da će Crna Gora i u narednom periodu imati podršku Kraljevine Norveške na putu evroatlantskih integracija.

Galerija

Bonus video: