Neuobičajeni ljubimci na povocu mladih Podgoričanki: Zeca redovno izvodim u šetnju

Sa mačkom u šetnju, uglavnom, idu gospođe u godinama, dok mladi osim zečeva kupuju hrčke, ptice, ribice i svu opremu za njih
705 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2014. 15:18h

Da je šetanje mačaka i zečeva na povocu sve popularnije u Podgorici, pokazuju fotografije sa društvenih mreža, a potvrđuju i riječi prodavaca u pet šopovima u gradu.

Nije rijetkost ni da vlasnici ljubimaca kupuju specijalne ogrlice i ukrase, kako bi uljepšali svog ljubimca, a prodavačica iz pet šopa "Kakadu" tvrdi da je više puta bila svjedok neobičnih želja sugrađana.

"Jedni su htjeli da kupe krokodila, drugi ogrlicu za kozu, kako bi ukrasili i prepoznali svoju mezimicu u stadu. Bilo je dosta neobičnih kupaca", nasmijala se prodavačica i dodala da orglice i povoce za zečeve i mačke traže uglavnom mlade djevojke ili žene u godinama.

Fotografije koje se sve češće objavljuju na društvenim mrežama

Prodavačica tvrdi da kupci uz ogrlice jednako traže i posebne kape za zečeve.

Istakla je da im trenutno najbolje prolaze zečevi vrste lavlja glava, koji se prodaju po 10 eura, ali i hrčci koji su četiri eura jeftiniji.

Djevojka koja je nedavno kupila zeca u pet šopu, Maja, kazala je da svog zeca redovno izvodi u šetnju, obasipa pažnjom, ali i uljepšava za izlazak u grad.

Dok su mali najsigurnije im je u naručju (foto: Boris Pejović)

Tvrdi da zeca ne šeta na povocu, jer je mnogo mali, ali da je njen novi ljubimac zbog orglica i ukrasa često predmet pažnje i radoznalih pogleda, te da djeca znaju da joj priđu kako bi ga pomazili ili se fotografisali sa njim.

U pet šopovima ipak i dalje se najviše kupuju hrana za pse i mačke, ali ima i onih koji redovno kupuju šampone za ljubimce, posebne vitamine za rast dlake, kao i poslastice za štenad.

Fišer je "pomalo blesava ptica", nimfa uvijek prva progovori, ribice ne vole baš gužvu u akvarijumu

Prodavačica iz pet šopa "K9" tvrdi da kupci traže povoce i ogrlice za zečeve i mačke, ali ne još toliko često kao za pse.

Ona je objasnila da vlasnici zečeva veoma često traže igračke i kućice, ali i da nije zapazila neki neobičan slučaj.

Međutim, istakla je da za pse kupuju garderobu, čarape i cipele, dok se veoma rijetko, jednom u godinu dana, dogodi da neko kupi i majicu za mačku.

U prodavnici ljubimaca "Kakadu", u dijelu grada preko Morače, i dalje su veoma traženi papagaji.

Djeca i tinejdžeri najčešće se opredjeljuju za kanarince, tigricu, nimfu, fišere i kozice.

Prodavačica kaže da nimfa uvijek brzo progovori, tigrica rjeđe, kao i da je fišer, koji košta 25 eura, "pomalo blesava ptica".

Sve veći broj kupaca, ljubitelja vodenih životinja dolazi i traži i ribice po komadu, koje koštaju euro i više.

Akvarijumi se u kućama formiraju postepeno, tako se da se ribice kupuju u razmacima jedna po jedna, ili najviše dvije odjednom, kako bi jato "uspjelo".

Nije rijedak broj onih koji kupuju velike akvarijume sa pumpama i posebnim ukrasima za koje su spremni da izdvoje od 45 do 90 eura.

Galerija

Bonus video: